BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun İspanya'da

İspanya'da resmi ziyarette bulunan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, "Sığınmacı krizi bir dünya meselesi ve tüm dünyanın dayanışma göstermesine ihtiyaç var" dedi.

Ban Ki-mun, İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Garcia Margallo ile birlikte düzenlediği basın toplantısında "Sığınmacı krizi bir dünya meselesi ve tüm dünyanın dayanışma göstermesine ihtiyaç var. Bu, her ülkenin iç işlerinde önemli bir konu olabilir ama sorun ne kadar sığınmacı alınacağı değil. BM'nin önceliği, insanların hayatını korumak ve insanları kurtarmak için yardım etmek gerekir. Tel örgü dikmek veya  duvar örmek değil" şeklinde konuştu.

İspanya Dışişleri Bakanı Margallo da AB'nin sığınmacılarla ilgili attığı adımların henüz, "bebek battaniyesi vermek düzeyinde" olduğunu belirterek, AB'yi "geçici ve yetersiz çözümler üretmekle" suçladı. "İnsanlık onuru, sığınmacıların onurlu bir şekilde kabul edilmesini öngörür" diyen Margallo, sığınmacı sorunu için ortak hareket etmenin temel olduğunu savundu.

- İspanya'ya birlik mesajı

Öte yandan BM'nin kuruluşunun 70. yılı ve İspanya'nın BM üyesi oluşunun 60. yıl dönümü olması dolasıyla Kral 6. Felipe'nin bugün verdiği davete, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun da katıldı.

Ban yaptığı konuşmada, Katalonya'daki bağımsızlık yanlısı girişimlere atıfta bulunarak "Daha iyi çalışmak için birlik içinde bir İspanya'ya ihtiyacımız var" dedi. Aynı davette Kral 6. Felipe ve İspanya Başbakanı Mariano Rajoy da İspanya'nın toprak bütünlüğüne ve birliğine vurgu yaptılar.

Kaynak: AA