Şehit Babası, Oğlu Adına Bağışlanan Anıt Uçağı Bekliyor

Konya'da 2012 yılında Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait akrobasi uçağının düşmesi sonucu şehit olan Pilot Yüzbaşı Ümit Özer'in babası İdris Özer, oğlu adına bağışlanan anıt uçağın Samsun'un Çarşamba ilçesine getirilmesini istiyor

Konya'da 2012 yılında Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait akrobasi uçağının düşmesi sonucu şehit olan Pilot Yüzbaşı Ümit Özer'in babası İdris Özer, oğlu adına bağışlanan anıt uçağın Çarşamba ilçesine getirilmesini bekliyor.

Şehidin babası İdris Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Konya'da 3. Ana Jet Üssü Akrotim Filosu ile eğitim uçuşu yaptığı sırada uçağının düşmesi sonucu şehit olan oğlunun memleketleri Çarşamba'da toprağa verildiğini söyledi.

Oğlunun ölümünün ardından Samsun'a gelen Türk Yıldızları Takımı'nın kendilerini ziyaret ettiğini dile getiren Özer, dönemin filo komutanının belediye başkanı ile görüşerek oğlunun anısına sergilenmesi amacıyla anıt olarak kullanılacak F5 savaş uçağının ilçeye gönderilmesinin kararlaştırıldığını söylediğini anlattı.

Aradan uzun süre geçmesine rağmen uçağın Çarşamba'ya gönderilmemesi üzerine araştırma yaptığını belirten Özer, "2013 yılı Ocak ayından itibaren uçağın Çarşamba'ya tahsis edildiğini ve Eskişehir'deki fabrikada bekletildiğini öğrendim" dedi.

Gönderilecek uçakla ilçede Adapark mevkisinde şehitlik anıtı yapılacağını ama henüz getirilmediği için anıtın yapılamadığını dile getiren Özer, uçağın bir an önce gönderilmesini ve Çarşamba'nın şehitlik anıtına kavuşmasını beklediklerini kaydetti.

Eskişehir'deki uçak fabrikasının yetkilileri ile görüştüğünü ifade eden Özer, "Fabrika yetkilileri, bu tarz anıt uçaklara talebin çok fazla olduğunu, farklı il ve ilçelerden de talep geldiğini, bu nedenle bir an önce alınması gerektiğini söyledi. Biz de durumu ilgililere ilettik ama henüz bir çözüm bulamadık. Yetkililerden bir an önce uçağın ilçemize gönderilip anıtın yaptırılmasını bekliyoruz" diye konuştu.
Kaynak: AA