BBP Genel Başkanı Destici Zonguldak'ta

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Bu ülkeyi 30 yıldır yönetenler eğer isteselerdi 30 kere PKK'yı bitirebilirlerdi" dedi.

Ereğli ilçesindeki temaslarının ardından Zonguldak'a gelen Destici'nin seçim otobüsünden yapacağı konuşma öncesinde partililer, arka planda yer alan Saadet Partisi bayrağının görünmemesi için otobüs üzerine platform kurdu.

Platformun hazırlanmasının ardından milletvekil adaylarını tanıtan Mustafa Destici, burada yaptığı konuşmada, AK Parti’nin en başarısız olduğu alanın dış politika olduğunu söyledi.

Beşşar Esed'in zalim olduğunu kendilerinin daha önce söylediklerini ifade eden Destici, "Sizin derdiniz Esad’ın zalimliğinde olmadığını biz biliyoruz. Başka hayaller kurdunuz. Size başka rüyalar gördürdüler. Herkesin aldattığı gibi Suriye konusunda da sizi aldattılar. Sizin aldatılmanızın, kandırılmanızın bedeli yüz binlerce Müslüman kanı, milyonlarca Müslüman mülteci, on binlercesi denizi geçeyim derken hayatını kaybediyor" diye konuştu.

"Bütün Suriye yerle bir olmuş" diyen Mustafa Destici, "Milyonlarcası da Türkiye'de. Geliyor, Ankara'nın göbeğinde bombayı patlatıyor. Yüzlerce insanımızı öldürüyor, yüzlercesini de yaralıyor. Eylemlerine de devam ediyor. 7,5 milyar dolar Türkiye’nin Suriye için harcadığı para. Ne derdimiz vardı bizim? Onlar yerinde huzurlu olsaydı, bizler burada huzurlu olsaydık. Bu parayla millet ve Türkiye kalkınsaydı, açlık ve yoksulluk sınırı altında yaşayan insan kalmasaydı daha iyi olmaz mıydı?" şeklinde konuştu.

PKK’nın ülkenin başına bela olmaya devam ettiğini vurgulayan Destici, "Bu ülkeyi 30 yıldır yönetenler eğer isteselerdi 30 kere PKK'yı bitirebilirlerdi. Ama bitirmediler. AKP 13 yıldır tek başına iktidar. Eğer ciddi, kararlı, topyekun bir mücadele sergileseydi, o da 13 kere biterebilirdi. O da biteremedi. Bitirmek bir tarafta dursun, PKK’yı muhatap aldı. Pazarlık masasına oturdu. Müzakere etti. Hem meşrulaştırdı hem de güçlendirdi. PKK şu anda Güneydoğu'da askerimizi, polisimizi şehit ediyorsa, ülkemizin belli noktalarında Türk bayrağı yerine PKK paçavraları bayrak diye dalgalanıyorsa, bunun vebali sadece ve sadece AKP iktidarındadır. Yani Çözüm Süreci'ni millet için, Türkiye için değil, kendisi iktidarda kalmak için yaptığını seçimden sonra itiraf etti" ifadelerini kullandı.

Ülkenin temel problemlerinin hiçbirisini 13 yıllık AK Parti iktidarının çözmediğini iddia eden Mustafa Destici, işsizliğin hiç olmadığı kadar arttığını savundu.

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın tam konuşması halinde her şeyi açıklayacağını öne süren Destici, "Aslında ondan beklenilen o. Sen siyasette her makama gelmişsin. Siyasetin 'duayeni' noktasındasın. Konuş da milletin hakkı daha fazla yenmesin. Milletin hukukuna daha çok tecavüz edilmesin. Devlet daha çok zarar görmesin. Ne oldu, dilleriniz mi kurudu? Niye konuşmuyorsunuz? Kapılı kapılar arkasında konuştuklarınızı, niye çıkıp meydanlarda konuşmuyorsunuz? Daha hangi beklenti içerisindesiniz?" değerlendirmesinde bulundu.

Ülke olarak kömüre ihtiyaçları olduğunu anlatan Mustafa Destici, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Biz, elektriğin halen şu anda yüzde 20'sini, yüzde 30'unu kömürden üretiyoruz. Halbuki 70-80'e çıkarmamız lazım. Elektrik üretmek, ısınmak için niye milyarlarca doları Rusya'ya, İran'a, diğer devletlere veriyoruz? Bizde kömür var. Ama maalesef ilkel şartlarda bizim ocaklarımız. Gidin bakayım Almanya'ya, Amerika'ya, Rusya'ya. Orada hangi şartlarda kömür çıkarılıyor. Oradaki işçinin ölüm oranı binde 1 iken, hatta Amerika'da bu oran on binde 1 iken, niye benim ülkemde 7 oluyor? Niye hala benim madencimin iş güvenliği sağlanmıyor? Soma'dan sonra verilen sözler yapılmadı. Ama maalesef işin tuhaf tarafı şurası ki oy almaya devam ettiler. Siz bütün bu yanlışlara karşın oy vermeye devam edersiniz, bu problemlerin hiçbirisi çözülmediği gibi, artarak devam eder."

Kaynak: AA