Başbakan Davutoğlu'nun Diyarbakır Ziyareti

DİYARBAKIR - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, yarın İstasyon Meydanında Diyarbakırlılarla buluşacak.

Başbakan Davutoğlu'nun 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi öncesinde halkla bir araya geleceği miting için kentte hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor.

AK Parti İl Başkanlığı'nca hazırlanan ve kentteki bilboardlara asılan Kürtçe, Türkçe ve Zazaca, "Sahabeler kentine hoş geldiniz", "Davamız kardeşlik ile Kürt ve Türklerin ittifakıdır", "Onlar konuşur, AK Parti yapar" yazılı afişlerle Başbakan Davutoğlu'nun Diyarbakır'a geleceği duyuruldu.

AK Parti Diyarbakır milletvekili adayı Alaattin Parlak, AA muhabirine, Başbakan Davutoğlu'nu Diyarbakır'da ağırlayacak olmanın gururunu ve heyecanını yaşadıklarını belirtti.

Davutoğlu'nun, Diyarbakır'a olan sevgisinin herkes tarafından bilindiğini anlatan Parlak, "Bundan önce de Başbakanımızın defalarca kentimize geldiğini ve halkımızla kucaklaştığını gördük. Halkımız bu sevgiyi çok iyi biliyor ve gereğini yapacaklarından eminiz" dedi.

Başbakanın Diyarbakır'da çok önemli mesajların vermesini ve son günlerde bölgede yaşanan olaylarla ilgili açıklamalar yapmasını ümit ettiklerini vurgulayan Parlak, "Türkiye'ye ve dünyaya, Diyarbakır'ın gerçek anlamda dostluğun, kardeşliğin, barışın ve sevginin kenti olduğunu ifade etmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

Parlak, yarın İstasyon Meydanında saat 14.00'de gerçekleştirilecek mitinge, tüm Diyarbakırlıları davet ettiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA