Dinç, Mondo Visione Borsalar Forumu'nda Konuşma Yapacak

İSTANBUL - Borsa İstanbul Üst Yöneticisi (CEO) ve Genel Müdürü Tuncay Dinç, Mondo Visione Borsalar Forumu'nda Türkiye sermaye piyasaları ve Borsa İstanbul'un 2016 için planlanan halka arzı ile ilgili konuşma yapacak.

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamaya göre, Mondo Visione Borsalar Forumu güncel konularda görüş alışverişinde bulunmak üzere borsaların, müşterilerinin, tedarikçilerinin ve düzenleyici kurumların üst düzey yöneticilerini son dokuz yıldır bir araya getiriyor. Bu yılki Mondo Visione Borsalar Forumu, 12 Kasım 2015 tarihinde Londra'da gerçekleşecek.

Tuncay Dinç de Mondo Visione Borsalar Forumu'na katılarak burada Türkiye sermaye piyasalarındaki son gelişmeler, Borsa İstanbul'un 2016 içinde yapılması planlanan halka arzı ve Borsa İstanbul pay endeksi türev ürünlerinin Londra Borsası'nda işlem görmeye başlaması gibi uluslararası stratejik iş birlikleri konularında bilgiler verecek.

Dinç, sektörün uzmanları ile bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunma fırsatı sağlayan Mondo Visione Borsalar Forumu'nda konuşma yapacak olmalarının kendilerini memnun ettiğini belirterek, "Bu forum nasıl borsalar arasında iletişim sağlanmasına katkıda bulunuyorsa, Borsa İstanbul da farklı piyasalar için bir köprü olmayı hedeflemektedir" ifadelerini kullandı.

Açıklamada verilen bilgiye göre, Borsa İstanbul ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) arasında imzalanan ön protokol ile Hazine Müsteşarlığı ve Sermaye Piyasası Kurulu'nun onayına tabi olmak üzere, EBRD'nin Borsa İstanbul'un yüzde 10 payını halka arz öncesinde satın almasının önü açıldı.

Ayrıca Nasdaq da yüzde 5 ile halihazırda Borsa İstanbul'un ortağı durumunda bulunuyor.

Bu arada Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası (VİOP) Grup Müdürü Muammer Çakır da söz konusu forum kapsamında düzenlenecek olan "Ortadoğu Piyasalarının Açılımı" başlıklı panele katılım sağlayacak. Programın diğer panelistleri ise Tahran Borsası CEO'su Hasan Ghalibaf Asl, Dubai Altın ve Emtia Borsası CEO'su Gaurang Desai ile İran Fara Borsa CEO'su Amir Hamooni olacak.

Kaynak: AA