Bingöl'de 167 Bin 380 Paket Kaçak Sigara Ele Geçirildi

Bingöl'de düzenlenen 4 ayrı operasyonda toplam 167 bin 380 paket kaçak sigara ele geçirildi.

BİNGÖL - Bingöl İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce Bingöl'de farklı zamanlarda düzenlenen 4 ayrı operasyonda 167 bin 380 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Bingöl Valiliği’nden yapılan açıklamada, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince kent merkezinde 4 ayrı kaçakçılık operasyonu düzenlendiği belirtildi.

İlk operasyonda, bir ev ve bir araçta yapılana aramada 7 bin 760 paket gümrük kaçağı sigara ele geirildiği ve olayla ilgili 3 şahıs hakkında yasala işlim yapıldığı bildirildi.

Bu operasyon kapsamında özel bir kargo firmasına ait kamyon içerisinde yapılan aramada, 5 farklı kargoya ait 76 kutu ve çuvallar içerisinde yapılan incelemelerde çay ve gıda kutuları içerisine gizlenmiş, halı ve bez parçalarına sarılarak gizlenmiş toplam 59 bin 560 paket kaçak sigara ele geçirildiği ve olayla ilgili kargoların sahipleri ile şüpheli şahıs yada şahısların tespit ve yakalanmalarına yönelik çalışmaların devam ettiği kaydedildi.

Yapılan üçüncü bir operasyonda ise, durdurulan ve kışlık ev malzemesi yüklü kamyon içerisinde yapılan aramada, eşyaların altına gizlenmiş 90 bin paket kaçak sigara ele geçirilirken olayla ilgili yakalanan 2 şahıs hakkında 5607 SKM suçundan yasal işlem yapıldı.

Gerçekleştirilen dördüncü operasyonda da, durdurulan bir otomobilde yapılan aramada 10 bin 60 paket kaçak sigara ele geçirildiği ve olay ile ilgili yakalanan bir kişi hakkında yasal işlem yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, 4 operasyon sonucunda toplam 167 bin 380 paket kaçak sigara ele geçirildiği ve olayla ilgili 6 şahıs hakkında da yasal işlem yapıldığı, ele geçirilen kaçak sigaralara el konulduğu kaydedildi.
Kaynak: AA