Büyükpaşa Köyünde 3.Geleneksel Muharrem Ayı Yemeği

Çan ilçesine bağlı Büyükpaşa köyünde Köy Muhtarlığı ve köy halkının katkıları ile üçüncü Muharrem Ayı yemeği düzenlendi.

Büyükpaşa Köyünde 3.Geleneksel Muharrem Ayı Yemeği
Büyükpaşa Köyü Camii’nde yatsı namazı öncesinde köy İmam-Hatibi Fatih Er’in Kur’an-ı Kerim okuması ile başlayan ve kılınan yatsı namazının ardından etkinliğe katılanlara köy kahvesinde pilav, ayran ve aşure ikram edildi. Bayanlarında yoğun ilgi gösterdiği Muharrem Ayı yemeğinin bu yıl üçüncüsünü düzenlediklerini belirten köy muhtarı Selaattin Yılmaz, “Kutsal Ayın anlam ve önemini pekiştirmek amacıyla bu yıl üçüncüsünü yaptığımız bir yemek düzenledik bu tür etkinliğimizi bundan sonraki yıllarda da devam ettirmek istiyoruz ” dedi.

Yemekten sonra köy İmam Hatibi Fatih Er, köy meydanında yemek duası yaptırdı. Muharrem ayı yemeğine CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Ünsal Dirlik, MHP İl Genel Meclis üyesi Recep Cahit Özer, siyasi parti ilçe başkanları yönetim kurulu üyeleri ve sivil toplum kuruluşları başkan ve yöneticileri, çevre köy muhtarları ve köylüler katıldı.

Kaynak: İHA