AK Partili Şentop Açıklaması 'Balkanlar İle Türkiye Arasında Fark Yoktur Ve Olmayacaktır'

İSTANBUL – AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti 3. bölge milletvekili adayı Mustafa Şentop, “AK Parti için hizmet bakımından Priştine ile Bursa, Üsküp ile İzmir, Saraybosna ile Konya, Sancak ile Gaziantep arasında fark yoktur, olmamıştır ve olmayacaktır” dedi.

AK Partili Şentop Açıklaması 'Balkanlar İle Türkiye Arasında Fark Yoktur Ve Olmayacaktır'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti 3. bölge milletvekili adayı Mustafa Şentop, Dünya Balkan Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen programa katıldı.

Eyüp Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Şentop’un yanı sıra Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, federasyon üyeleri ve davetliler katıldı.

Yoğun katılımın olduğu programda, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Mustafa Şentop, “Rumeli’den, muhacir ve ya göçmen diyelim gelen ailelerin kendi içlerinde taşıdıkları ve geliştirdikleri gelenekler, örf ve adetler ve bunları teneffüs ederek yetişmiş çocuklar buradadır. Tabii bu bizim bugünden 150 yıl öncesinden başlayan peyderpey kaybettiğimiz topraklar. Bazıları Rumeli’deki ve Balkan’daki kayıplarımızı bir toprak kaybı olarak ifade ediyor. Fakat o tabloyu bizzat yaşayan aileler olarak bizler daha iyi bilmekteyiz ki, Balkanlardaki kayıp toprak değil, vatan kaybıdır. Sabah ezanıyla uyanıp, yatsı ezanıyla uyanan çocuğunu ismini ezan okuyarak veren bizler vatan kaybetmenin ve vatanın ne olduğunu en iyi bilenleriz” dedi.

“Bizler göçmen, muhacir diyorlar” diyen Şentop, “Doğrudur. Biz sevgili toprağımız Rumeli’den yine toprağımız Anadolu’ya ve Trakya’ya göçtük. Topraklarımızdan ayrı düşmek zorunda kaldık. Biz yabancı bir memleketten gelmedik, yabancı bir memlekete de gelmedik. Biz vatanımızın bir yerinden bir yerine göç ettik. Biz Rumeliler içimiz kan ağlayarak, hicret ederek, Türkiye’nin yükselmesi için herkesten daha çok ve karşılıksız çalıştık. Balkanlar’da Türkiye’mizin gücü her geçen gün artmaktadır. Biz zamanlarda ihmal edilen eserlerin hepsi devletimizin diğer kurumları tarafından ihya edilmektedir. Bugün Balkanlar’da nereye gitseniz muhakkak Türkiye tarafından ihya edilen ve ya yeni açılan bir bina ile karşılaşıyorsunuz. Çünkü Balkanlar’da el değmemiş hiçbir yer kalmaması emrini bizzat Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan vermiştir.

Türkiye Cumhuriyeti tarihini önemli bir parçasını olan toprakları ihmal etmeyip hizmet için hummalı bir faaliyet içindedir. Son olarak mensubu milletvekili, yöneticisi ve mensubu olduğum AK Partiyle gurur duyuyorum. Burada partizanlık yapmayacağım. Sadece şunu bildirmek niyetindeyim. AK Parti için hizmet bakımından Priştine ile Bursa, Üsküp ile İzmir, Saraybosna ile Konya, Sancak ile Gaziantep arasında fark yoktur, olmamıştır ve olmayacaktır” diye konuştu.

Kaynak: İHA