AK Partili Bölünmez Çalışmalarını Sürdürüyor

AK Parti Mardin milletvekili adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, AK Parti hükumetleri tarafından uygulanmaya başlayan sosyal projelerin vatandaşlar nezdinde büyük bir ilgi gördüğünü kaydederek, çalışmalar sırasında dile getirilen ek talepleri de dikkate alarak, yeni projeleri Meclis çatısı altında devam ettireceklerini söyledi.

AK Partili Bölünmez Çalışmalarını Sürdürüyor
AK Parti Mardin milletvekili adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, partisinin evde bakım hizmetleri, eğitim yardımları, doğum desteği ve yaşlılara yaptığı sosyal yardımlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Seçim çalışmalarında çok ilginç şeylerle karşılaştıklarını anlatan Bölünmez, “Mardin’in kırsalında seçim çalışmalarında AK Parti’nin direk vatandaşlara dokunan hizmetlerinden söz etmek istiyoruz. Ancak biz anlatmaya başlamadan kadınlarımız bize yapılan hizmetlerden olan memnuniyetlerini kendileri anlatıyorlar. Karşılaştığımız bir kaç örneği sizlerle paylaşmak istiyorum. Kızıltepe’ye bağlı bir köye gittik. Girdiğimiz evde elini öpüp kucaklaştığımız yaşlı bir teyze, ‘Benim oyum sizedir. Benim yedi tane çocuğum var. Bunlardan üçü kız ve kızlardan ikisinin maddi durumu biraz kötü. İki kızım beni evlerinde misafir etmek için neredeyse birbirleriyle yarışıyorlar. Beni sevdiklerinden şüphem yok ama benim aldığım yaşlılık maaşımdan çıktığım desteğin beni özellikle misafir etmelerinde önemli bir sebeptir. Ben bunu biliyorum’ diyor. Bir diğer evde ise beşinci çocuğuna hamile olan ve yaşı da oldukça genç olan bir bayana, ‘Bu yaşta bu kadar çocuk çok fazla değil mi?’ diye sordum. Genç kadın, ‘AK Parti hükümeti ilacımızı da paramızı da veriyor, niye doğurmayalım ki bebeğimiz ana rahmine düştüğü andan itibaren zaten devletin himayesi altında oluyor. Doğuyor, süt parası alıyoruz, okula gittiğinde kitaplarını devlet veriyor, eğitim yardımı hesabımıza yatırılıyor. 18 yaşına kadar her türlü sağlık güvencesinden, ilacından yararlanıyor. 18 yaşından sonrası da Allah kerimdir. Hem Cumhurbaşkanımız Erdoğan’da üç çocuk istiyor bizde çocuk yapıyoruz’ diyor. İşte bunlar yapılan sosyal hizmetlerden olan memnuniyetin en güzel örnekleridir" dedi.

“ANLATMAYA GİDERKEN DİNLEMEK DURUMUNDA KALIYORUZ”

AK Parti iktidarı tarafından son 13 yılda sağlık alanında yapılan yatırımların Mardin’e ve bölgeye büyük bir değişim yaşattığını aktaran Bölünmez, Mardin’de her ilçeye bir devlet hastanesinin yapıldığını ve kenttin sağlık alanında anjiyo müdahalesinin bile yapılabilecek bir şehir haline geldiğini kaydetti.

Mardin’de binlerce hastaya evde bakım hizmeti sunulduğunu anlatan Bölünmez, “13 yaşında epilepsi hastası yatalak bir çocuğu olan bir annenin çocuğunun her türlü sağlık ihtiyaçlarının sağlık ekipleri tarafından evde giderildiğini ve çocuğu adına verilen evde bakım ücretiyle de aile bütçesine katkıda bulunduğunu aktardı. Bunlar bir aday olarak benim bire bir yaşadığım örnekler. Onun için şu bir gerçek ki, AK Parti’nin insan odaklı hizmetlerini anlatmaya gittiğimiz yerlerde çoğu zaman bu hizmetleri muhataplarımızdan dinlemek durumuyla karşı karşıya kalabiliyoruz. Bu tabi bizi fazlasıyla mutlu ettiği gibi, işimizi de oldukça kolaylaştırıyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA