Terörle Mücadeleye Saraybosna'dan Dualı Destek

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki tarihi Bakareviça Camisi'nde, "Türkiye'deki terör eylemlerinin bir an önce bitmesi için" dua edildi.

Yatsı namazını Bakareviça Camisi'nde kalan çok sayıda Müslüman, namazın ardından edilen duaya eşlik etti.

Gazi Hüsrev Bey Camisi Müezzini Vehbiya Şeçeroviç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu tarihi camide her cuma akşamı zikir halkaları kurduklarını belirterek, bu akşam çekilen zikir ve edilen duayla Allah'tan Türkiye'deki terör eylemlerinin bir an önce bitmesini dilediklerini söyledi.

Türkiye'nin birçok kez hem Boşnaklara hem de tüm Müslüman halklara destek olduğunu kaydeden Şeçeroviç, "Biz Boşnaklar için Türkiye dost ve kardeş ülkedir. Türkiye'de son dönemde yaşananlardan dolayı çok üzgünüz" dedi.

Şeçeroviç, Türkiye'nin teröre ve düşmanlarına galip geleceğine inandığını vurgulayarak, "Türkiye ağladığında, Boşnaklar da ağlıyor. Bu nedenle bu akşam Allah'tan Türkiye'deki kardeşlerimize yardım etmesi için dua ettik. Türkiye, Balkanlar ve Bosna Hersek için çok önemli bir ülke. Güçlü Türkiye, güçlü destek demek" ifadelerini kullandı.

Zikre ve duaya katılan Suad Berbiç de Türkiye'den dostlarıyla beraber ibadet etmekten dolayı mutlu olduğunu belirterek, "Türkiye'ye ve Türk halkına terörle mücadelesinde yardım etmesi için Allah'a dua ediyorum" dedi.

Duaya katılan bir grup Türk öğrenci de aşure dağıttı.

Kaynak: AA