AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, "Bu seçimde her oy, barışa, refaha, istikrara ve gelişmişliğe verilecek" dedi.

Demiröz, AK Parti Bitlis Gençlik Kolları tarafından bir otelde düzenlenen etkinlikte, Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) öğrencileriyle bir araya geldi.

Burada konuşan Demiröz, AK Parti'nin seçim beyannamesinde gençlerle ilgili vaatleri anlattı.

İktidara geldiklerinde 80 olan üniversite sayısını 188'e çıkardıklarını belirten Demiröz, bütün illerde üniversite olduğunu, önce üniversite sayısını artırdıklarını ve bugünden sonra da niteliği yükselteceklerini ifade etti.

Bütçenin dörtte birini eğitime harcadıklarını anlatan Demiröz, şöyle konuştu:

"Milletvekilimiz olsun olmasın her ile bir üniversite açmak için yatırımlarımızı yapıyoruz, altyapılarımızı tamamlıyoruz. Bundan sonra üniversiteye giren her öğrencimize, yurt odasının anahtarı verilecek. Gelecek kaygısı taşıyan öğrencilerin halini çok iyi anlıyoruz. Seçim beyannamemizde belirttiğimiz gibi, mezuniyetten sonra, ne yapacağını bilememeye son veriyoruz. İş kurmak isteyen gençler 50 bin lira geri ödemesiz bağış alacak. Daha sonra ihtiyaçları doğrultusunda 100 bin liraya kadar uzun vadeli kredi desteği sağlıyoruz ve ayrıca onları 3 yıl boyunca gelir vergisinden muaf tutuyoruz."

- "Çeyiz yardımı da yapacağız"

Bölgede çalışmayı daha cazip kılmak için de uğraştıklarını kaydeden Demiröz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde çalışanların teşviklerden yararlanacağını dile getirdi.

Demiröz, şunları ifade etti:

"Kredi talepleri karşılanıyor. Ayrıca gelir düzeyine göre burs rakamları düzenleniyor. Öğrencilerimize kredinin yanında yemek parası da veriliyor. Bunların hepsi öğrencilerimizin eğitimlerine konsantre olmaları için getirdiğimiz yenilikler. Yurt dışında okumak isteyen öğrencilerimiz için vize işlemleri büyük bir maddi külfetti. Ancak biz seçim beyannamemizde de yer verdiğimiz gibi onlardan harç ücretlerini kaldıracağız. Böylelikle yurt dışına yüksek lisans yapmaya giden öğrencilerin sayısını da artıracağız."

Gençlerin sorununun okumakla bitmediğini anlatan Demiröz, "Bunun bir de evliliği var. AK Parti olarak bunu da düşündük. Konforlu bir şekilde okuttuğumuz, işlerini kurmaları için yardımlar ettiğimiz gençlerimize evlenme aşamasında bir de çeyiz yardımı yaparak onların gelecekleri için kaygılanmalarına son vermeyi amaçlıyoruz" dedi.

Genel seçimlerde gençlerden destek isteyen Demiröz, "Sizler koalisyon nedir görmediniz, hava kirliliği görmediniz, çöp yığınlarını görmediniz. Bunların hepsi koalisyon döneminde oldu. Gelin bu seçimde oyunuzu AK Parti'ye verin ve Türkiye'yi aydınlık bir geleceğe beraber taşıyalım. Bu seçimde her oy, barışa, refaha, istikrara ve gelişmişliğe verilecek" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA