1243 Gün Önce Başlayan Gelenekle 21. Hatim Yapıldı

Aydın’da şehrin en tarihi ve en merkez camisinde Büyükşehir Müftülüğü tarafından 1243 gün önce başlatılan sabah namazlarının hatim ile kılınması geleneğinde 21. Hatim yapıldı. Havanın yağışlı olmasına rağmen çok sayıda kişinin katıldığı sabah namazı sonunda Hatim Duası yapıldı.

1243 Gün Önce Başlayan Gelenekle 21. Hatim Yapıldı
Ramazanpaşa Cami İmam Hatipleri Mehmet Kurt, Kerim Erim ve Maksut Yelken tarafından kıldırılan hatimli sabah namazları 1243 gündür hiç aksatılmadan devam edildi. Sabah namazını Ramazanpaşa Camii’nde eda edenler hem farklı bir Cuma sabahı yaşadılar hem de 21. Hatim duasına iştirak ettiler.

Aydın Valisi Erol Ayyıldız’ın da katıldığı sabah namazında Hatim Duasını İl Müftüsü Ömer Kocaoğul yaptı. Efeler Müftüsü Salih Akçan, Aydın Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı sabah namazı sonrası cami cemaati sabah kahvaltısını hep birlikte camide yaptı.

Aydın’da 1243 gündür devam eden etkinliğin sabah namazlarına ayrı bir huşu kattığını belirten cemaat, bir çok işinin bu programın aynı zamanda insanlar arasında kaynaşmayı da vesile olduğunu belirttiler. Şehrin değişik yerlerinden bile çok sayıda kişinin Sabah Namazını Ramazanpaşa Camii’nde kılmak için buraya geldiğini belirten cami cemaatinden Halis Günday, “Benim evimde baya uzak. Sabah namazlarını burada kılmayı daha çok seviyorum. İstanbul’da sabah namazları Eyüp Sultan Camii’nde nasıl farklı ise Aydın’da da bana göre sabah namazı Ramazanpaşa’da daha farklı. Programı düzenleyenlerden Allah razı olsun” diye konuştu.

Kaynak: İHA