Yunusemre'den Uyuşturucu Mücadelesi İçin Protokol

Yunusemre Belediyesi ile Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü arasında imzalanan ‘Fark Et, Fark Yarat’ protokolü kapsamında gençleri uyuşturucu ve benzer maddelerden uzak tutarak sağlıklı bir nesil yetiştirilmesi hedefleniyor.

Yunusemre'den Uyuşturucu Mücadelesi İçin Protokol
Gençleri uyuşturucu ve benzer maddelerden uzak tutarak sağlıklı bir nesil yetiştirmek amacıyla hayata geçirilecek olan bu projede, Yunusemre ilçesindeki 5 okul ile start verilecek. Bir yıl sürecek olan bu proje de ilk olarak 125 öğrenci projeye dahil edilerek, çalışmalar sürdürülecek. Proje sonunda Yunusemre ilçesindeki bütün öğrencilere ulaşılarak, projeye dahil olmaları hedefleniyor.

YUNUSEMRE HEM MADDİ HEM MANEVİ DESTEK VERECEK

Yunusemre Belediyesi Başkanlık makamında imzalanan ‘Fark Et, Fark Yarat’ protokolünün imza törenin ardından konuşan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, “Özellikle 14-17 yaş arasındaki gençlerimize yönelik geliştirilen bu proje sayesinde, özellikle gençliğimize uyuşturucu gibi bağımlılık yapan madde ve maddelere karşı farkındalık yaratılması, bu gençlerimizin bilinçlendirilmesi hedefleniyor. Bu projemiz, Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze bağlı Şehzadeler Gençlik Merkezi tarafından koordine edilecek. Yunusemre Belediyesi olarak bizden de Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz bu projeye aktif olarak destek verecekler. Bu proje sayesinde gençlerimize sağlıklı yaşam bilinci kazandırılmış ve gençlerimizin bu konuda beyinlerinde bir farkındalık oluşturulmuş olacak. Yunusemre Belediyesi olarak maddi ve manevi olarak bu projeye destek vereceğiz. Gençlerimiz adına, bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“EN BÜYÜK DESTEK YUNUSEMRE BELEDİYESİ’NDEN”

Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman da, gençlere yönelik yapılan her projede yer almaya gayret sarf ettiklerini belirterek, “Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak içerisinde gençlerin geçtiği her projede aktif olma yolunu seçtik. Sadece spor alanında değil, gençliğe hizmet noktasında ne gerekiyorsa yapıyoruz. Müdürlük olarak hayata geçirdiğimiz her türlü projede en büyük destek olanlardan biri de şüphesiz ki Yunusemre Belediyesi. Bu nedenle Yunusemre Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Çerçi’ye desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

AMAÇ SAĞLIKLI NESİLLER YETİŞTİRMEK

‘Fark Et, Fark Yarat’ Projesi hakkında da bilgi veren Duman, “Gençlerimizi uyuşturucudan uzaklaştırmak ve velileri bilinçlendirmek adına bir proje olacak. Çocuklarımızı, gençlerimizi bu konuda bilgi sahibi yaparak, onların da kendi çevrelerine faydalı birer birey olmaları sağlanacak. Burada verilecek eğitim, çocukların anlayabileceği şekilde oyun eşliğinde öğretilecek. Sağlıklı nesiller ancak bu tür projelerin hayata geçmesiyle mümkün olacaktır. Türkiye’de bir ilk olacak olan bu projeyi Yunusemre Belediyemiz ile imzaladığımız protokol doğrultusunda başlatmış olacağız. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyor, projemizin de hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA