Saç Ekiminde Yeni Teknoloji Açıklaması Organik Saç Ekimi

Kellik sorununun en etkili çözümlerinden biri olan saç ekimi ile ilgili laboratuvar araştırmaları yapan Op. Dr. Bülent Cihantimur, yeni ve etkili bir çözüm olan ’Organik Saç Ekimi’ tekniğini geliştirdi.

Saç Ekiminde Yeni Teknoloji Açıklaması Organik Saç Ekimi
Saç ekimi kellik sorunu çekenler için en etkili çözüm yollarından bir tanesi olarak öne çıkıyor. Bu konuda 2 yıldır laboratuvar araştırmaları yapan Op. Dr. Bülent Cihantimur, yeni ve etkili bir yöntem olan ’Organik Saç Ekimi’ tekniğini geliştirdi. Organik Saç Ekiminin diğer saç ekim tekniklerinden farklı olduğunu söyleyen Cihantimur, ‘’Senelerdir ekibimle saç ekimi konusunda gerek ülkemizdeki, gerek sağlık turizmiyle gelen hastalarımıza saç ekimi yapıyoruz. Saç ekimi sonrasında yaptığımız incelemelerde ekilen saçların verimliliğini artırmamız gerektiğini fark ettik. Saçların daha iyi tutunmasını, yara iyileşmesinin çok daha çabuk olmasını sağlayabilmek için asıl olarak saçtan yoksun bölgeyi hedef almamız gerektiğini anladık. Bugüne kadar yapılan bütün çalışmalar, saçtan yoksun alanı görmezden gelip, hep donör alındaki kaliteli saçlara yönelmiş. Bu noktada Organik Saç Ekiminin diğer saç ekimlerinden farkı, öncelikle saçtan yoksun alanı verimli hale getirmeye çalışmasıdır” ifadelerinde bulunan Cihantimur, bunun için yağ enjeksiyonu yaptıklarını belirtti.

‘’CANLANMAYI YAĞINIZDAN ELDE EDİLEN KÖK HÜCRE SAĞLIYOR’’

“Kök hücrede bu isteklerimizi cevaplayabilecek bir yapıya sahip en büyük silah, en verimli haliyle yağ hücrelerinde bulunuyor’’ diyen Op. Dr. Bülent Cihantimur, hastanın genellikle göbek veya kalça bölgesinden aldıkları yağı kök hücreden zengin hale getirdiklerini belirtti.

Bu yağı daha sonra saçtan yoksun bölgeye enjekte ettiklerini dile getiren Cihantimur, ‘’Bu işlemle, kalitesizleşmiş, sağlıksız hale gelmiş, kafatasına yapışmış kel alan canlanmaya ve tekrar sağlıklı hale gelmeye başlıyor. Sonrasında saç ekimini gerçekleştiriyoruz. Klasik saç ekiminde donör alandan toplanan saç köklerini kel alana transfer ederken deri altına bir miktar kimyasal solüsyon verilir ve şişme sağlanır. Organik Saç Ekiminde ise bu kimyasalların kullanılmasına gerek kalmıyor. Bu da birincil olarak saç köklerinin daha iyi tutunmasını ve çıkan saçların sağlıklı ve parlak olmasını, yapay bir görüntü oluşturmamasını sağlıyor’’ dedi.

Organik Saç Ekimi ile ekilen saçların kuaförler tarafından dahi anlaşılamadığına dikkat çeken Cihantimur, ekimden sonra oluşan yaraların da bu yöntemle hızla iyileştiğini sözlerine ekledi.

SAÇ DÖKÜLMESİNİ DE ÖNLÜYOR

Saç dökülmesinin son zamanların en büyük sorunu haline geldiğini söyleyen Cihantimur, bunun için sadece ekim yapmadan Organik Enjeksiyonun kullanılabileceğini söyledi.

‘’Saç dökülmesi sorunu yaşayan özellikle kadın hastalarımıza ise, kök hücreden zengin hale getirdiğimiz kendi yağını ekim yapmadan, sadece sorunlu alana enjekte edebiliyoruz’’ diyen Cihantimur, böylece mevcut saçların kuvvetlenmesini, saçlardaki dökülmenin durmasını ve cansızlaşmış saçların gürleşmesini sağladıklarını ifade etti.

Kaynak: İHA