Büyükşehir, İkinci El Kıyafetleri İhtiyaç Sahiplerine Ulaştırıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Yeşilırmak Caddesi ve Yeni Mahalle’deki Sosyal Yardım Merkezleri, ikinci el eşya ve kıyafetleri toplayıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Sosyal Yardım Merkezlerine gidenler, ihtiyaç duydukları eşyaları hiçbir ücret ödemeden alabiliyor.

Büyükşehir, İkinci El Kıyafetleri İhtiyaç Sahiplerine Ulaştırıyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışı ile hizmetlerini sürdürüyor. Yardımsever vatandaşların kullanmaktan vazgeçtiği, iyi durumdaki beyaz eşya, elektronik eşya, mobilya, mutfak eşyası ve giysiler belediye ekiplerince alınıp, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. İhtiyaç sahipleri bunun için hiçbir ücret ödemiyor. Eşyaların ulaşımı da yine belediye ekiplerince sağlanıyor.

ADRESTEN ALINIYOR

Büyükşehir Belediyesi, hayırseverlerin bağışladığı ikinci el ve kullanılmayan eşya ve kıyafetleri evlerinden alıyor. Hayırsever vatandaşlardan toplanan giysiler yıkanıp, ütülenip paketlendikten sonra barkodlanarak Sosyal Yardım Merkezi’nin mağazasındaki raflarda beğeniye sunuluyor. Beyaz eşya, mobilya ve elektronik eşyalar ise ihtiyaç sahipleri Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na başvuruda bulunuyor. Sosyal hizmet uzmanları ihtiyaç sahiplerinin evlerini ziyaret ediliyor ve rapor hazırlıyor. Gerekli görülen ailelere ihtiyaçları doğrultusunda yardım ediliyor.

BAĞIŞ VE YARDIM İÇİN BİR TELEFON YETERLİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Kepez’deki Yeşilırmak Caddesi ve Yeni Mahalle olmak üzere iki tane toplama merkezi bulunuyor. Bağış yapmak isteyenlerin 0 242 326 57 84 ve 0 242 326 12 31 numaralı telefonları aramaları yeterli. Hayırseverlerin bağışlayacağı eşyaları niteliklerine göre paketlemesi gerektiğini belirten yetkililer, yardımları adresinden alıyor. Mağaza stokları, eşya giriş ve çıkışı, kimlere ne kadar eşyanın dağıtıldığı düzenli olarak kayıt altına alınıyor.
Kaynak: İHA