AK Partili Kuzu Açıklaması 'Koalisyonlar Ülkemize Yaramıyor'

Türkiye’nin en büyük hizmetleri tek başına iktidar hükümetlerinde aldığını belirten AK Parti İstanbul 2. Bölge milletvekili adayı Burhan Kuzu, “Milletimizin takdiri başımızın üstündedir ama koalisyonlar ülkemize hiçbir dönemde yaramadı, yarayacak gibi de görünmüyor” dedi.

AK Partili Kuzu Açıklaması 'Koalisyonlar Ülkemize Yaramıyor'
AK Parti İstanbul 2. Bölge milletvekili adayı Burhan Kuzu, Şişli’deki Sait Çiftçi İlköğretim Okulunu ziyaret etti. Okul Aile Birliği yöneticileri ve okul idarecileri ile bir araya gelen Kuzu, öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılandı.

“Gençliği ayakta durmayan cemiyetler yatalak olmaya mahkumdur” diyen AK Partili Kuzu, “Dolayısıyla donanımlı güzel bir eğitim mutlaka gereklidir. Bizim 14 milyon, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan öğrencilerimiz var. Yunanistan nüfusunun iki katı. 4-5 milyonluk nüfusları olan İsveç’e, Norveç’e baktığında 3 katına denk geliyor. Dolayısıyla böylesine genç bir nüfusa sahip olmak herkese kısmet olmaz. Ama bu genç nüfus eğitilmediği zaman memleketin ciddi anlamda sıkıntı kaynağı olur. Bu manada biz hükümet olarak iktidara geldiğimiz günden beri önem verdik. Tabi kolay bir iş değil. Eğitim çok masraflı bir iştir. Dünyada yeni metotlar gelişiyor, bunları takip etmek lazım. Tabi gençliğin kendi psikolojik, sosyolojik sorunları var. Bunlarla yakından ilgilenmek lazım. Sadece dersle de olmuyor. Öğretirsin ama eğitmek çok daha başka bir şeydir” ifadesini kullandı.

Hükümet olarak en büyük bütçeyi eğitime ayırdıklarını belirten Kuzu, “Bu önem verdiğimizi gösteriyor. Son seçim beyannamemizde gençlere yönelik olarak birtakım desteklerin yanında interneti de ücretsiz kullanma imkanı getirdik. Bu durum gençler bakımından çok güzel bir şey ama internet iyi olduğu kadar da tehlikeli bir araçtır. Onun için aileler çocuklarını bu noktada mutlaka kontrol altına tutmalıdır” diye konuştu.

Tek başına iktidar hükümetleri döneminde ülkenin ciddi manada hizmet aldığını belirten AK Partili Kuzu, “Tarihe baktığınız zaman Menderes’in, Demirel’in, Özal’ın, Tayyip Bey’in dönemlerinde hizmetlerin olduğunu görüyoruz. Koalisyon dönemlerinde de bu işlerin çok ağır gittiğini görüyoruz. Milletimizin takdiri başımızın üstündedir. Biz insanların oyuna talibiz. Kimseyi zorlayamayız, ama yolu gösteriyoruz. Keşke başka partilerimiz tek başına gelse de onlar yönetse. Koalisyonlarla yürümüyor. Biz biraz duygusal bir milletiz. İlkelerle hareket edemiyoruz. Koalisyonlar ülkemize hiçbir dönemde yaramadı, yarayacak gibi de görünmüyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA