Kızılcaköy Kültür Ve Sanat Evi Düzenlenen Tören İle Hizmete Açıldı

Efeler Belediyesi Kültür ve Sanat Evi’nin ikincisini Kızılcaköy Mahallesi’nde hizmete açıldı. Başkan Özakcan, ”Barış içinde, kardeşlik içinde ve huzur içinde, mutlu bir Türkiye, mutlu bir Kızılcaköy oluşturmak için hizmet ve emirlerinizdeyiz” dedi.

Kızılcaköy Kültür Ve Sanat Evi Düzenlenen Tören İle Hizmete Açıldı
Kültür ve Sanat Evi’nin açılış törenine başta Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan ve eşi Gülay Özakcan olmak üzere, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay, CHP Efeler İlçe Başkanı Bayram İnci, Aydın Trafik Denetleme Şube Müdürü Osman Adana, Aydın Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Hüseyin Pınarcı, birim amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kızılcaköy Mahallesi Muhtarı Tansel Işık, Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan’a açmış olduğu Kızılcaköy Kültür ve Sanat Evi için mahalle halkı adına teşekkür etti.

Çocukların bayraklı sevgi seliyle karşılanan ve tören alanına halkı selamlayarak gelen Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan yaptığı konuşmada, “Sosyal ve Kültürel anlamda toplumcu belediyecilik hizmetlerinin gereğinin yerine getirilmesi anlamında mahallelerimizde açtığımız Kültür ve Sanat Evlerimiz var. Bütün mahallelerimizde benzeri Kültür ve sanat yuvalarını çocuklarımızın, kadınlarımızın, gençlerimizin hizmetine sunmaya devam edeceğiz” dedi.

ÖZAKCAN: “HİZMET VE EMİRLERİNİZDEYİZ”

Kızılcaköy Mahallesi’nde açılan Kültür ve Sanat Evi’nde yapılan etkinliklerle ilgili bilgi veren Başkan Özakcan, “Kültür ve Sanat Evimizde; okuma yazma etkinliği, zeka oyunları, fen ve doğa etkinliği, deneyler, gözlemler, araştırmalar, sanat etkinliği, artık materyal çalışmaları, konulu boya çalışmaları, müzik etkinliği, ritim çalışmaları, Türkçe dil etkinliği, hikaye oluşturma ve hikaye tamamlama, oyun ve hareket etkinliği gibi çocuklarımıza yönelik, onların daha sosyalleşmesi daha kültürlü daha sanata yatkın olanlarının eğitilmesi, şimdiden gelişimlerini sağlayacak eğitim almalarını sağlayacak ortamı ve şartları yaratmış olmanın hazzını burada duyuyoruz. Geçtiğimiz gün geldiğimde çocuklarımızın yaptıkları resimleri gördüm. Bir tablo yapmışlardı, “Yurtta Sulh Dünya da Sulh “ yazıyordu. Bizim dış politikamızın da özüdür Ata’mızın bu sözü. Biz Barış içinde, kardeşlik içinde ve huzur içinde, mutlu bir Türkiye, mutlu bir Kızılcaköy yaratmak için hizmet ve emirlerinizdeyiz” ifadelerini kullandı.

Başkan Özakcan’ın konuşmasının ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay yaptıkları kısa konuşmada, Kızılcaköy Kültür ve Sanat Evi’nin mahalle halkına hayırlı olmasını temenni ettiler.

Kısa süre önce Kızılcaköy Kültür ve Sanat Evi’nde kurs gören çocukların Türk Bayrakları eşliğinde Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okumalarının ardından Başkan Özakcan, protokol üyeleri ile birlikte, açılışını gerçekleştirdiği Kültür ve Sanat Evi’ni, sergi salonunu gezdi ve çocuklarla bol bol fotoğraf çektirdi.

Öte yandan açılışa katılanlara lokma ikramında bulunuldu.
Kaynak: İHA