Sur'a Atanan Öğretmenlere 'Hoşgeldin' Yemeği

Sur İlçe Kaymakamlığı’nca, ilçeye atanan 99 öğretmen ve idareciye, ‘hoş geldin’ yemeği verildi.

Sur'a Atanan Öğretmenlere 'Hoşgeldin' Yemeği
Bir restoranda düzenlenen programa, İlçe Kaymakamı Dr. Memduh Tura, İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyüp Uçak, şube müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Katılımın yoğun olduğu programda Kaymakam Tura davetlilerle yakından ilgilendi. Burada konuşan Tura, bir mülki amir için eğitim ve eğitimcilere önem verilmesinin artı bir durum olmadığını belirtti.

Toplumun ve nesillerin yetiştirilmesi adına en önemli kamu hizmeti olan eğitim için hassasiyetin en üst seviyede olması gerektiğine dikkat çeken Tura, “Eğer bir idareci eğitim ve eğitimciye gereken önemi göstermiyorsa işini eksik yapıyor demektir. Biz de her zaman eğitimciye gereken önemi verme düsturu ile hareket ediyoruz. Mesleğe yeni atılmış öğretmenleri görmek bana apayrı bir heyecan veriyor. Çünkü genç eğitimciler daha heyecanlı ve üretken olabiliyor. Bu bağlamda öğrencilerimiz dinamik ve pırıl pırıl eğitimcilere emanet olacaklar. Bizlerin şanslı olduğu kadar sizlerin de şanslı olduğunuza inanıyorum çünkü gerek Milli Eğitim Müdürü gerek idareci arkadaşlarımızın öğretmen ve öğrenci konusunda ne kadar hassas ve gayretli olduklarını yakinen biliyorum” dedi.

Öğretmenleri, öğretmenlik gibi kutsal bir mesleğe attıkları adımdan dolayı tebrik ettiğini de dile getiren Tura, “Gerek bizim gerekse müdürlerimizin kapısı her zaman siz değerli eğitimcilerimize sonuna kadar açık olacaktır. Zaman zaman sizleri ziyaret edip öğrencilerimizle sağladığınız motivasyonu yerinde görerek bu duygu ve heyecana ortak olacağız. Bugün sizlerle bir arada bulunmaktan çok mutluyum hepinizin ayağına sağlık” diye konuştu.

Yemeğin ardından Sur ilçesinin tarihi dokusu ve kültürel değerlerini anlatan sinevizyon gösterimi de yapıldı.
Kaynak: İHA