CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl Açıklaması

"Daha öncesinde de bölgede ziyaretler gerçekleştirmiştim. O zamanlardaki CHP’ye bakış açısı ile yaklaşımla, bu dönemdeki çok farklı"

BİTLİS - CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, "Daha öncesinde de bölgede ziyaretler gerçekleştirmiştim. O zamanlardaki CHP'ye bakış açısı ile yaklaşımla, bu dönemdeki çok farklı" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Bitlis'in Tatvan ilçesine gelen Bingöl, CHP Bitlis milletvekili adayı Veysi Uyanık ve partililerle buluştu.

Van, Hakkari ve Bitlis ile ilgili bir seçim programı yaptığını belirten Bingöl, 7 Haziran’da seçmenin bir koalisyon hükümeti öngördüğünü, ancak bunun gerçekleşmediğini hatırlattı.

Bölgede gördüğü kadarıyla partilerine yoğun bir ilgi olduğunu ve gittiği her il ile ilçede vatandaşlardan olumlu görüşler aldığını ifade eden Bingöl, "Bölgede işsizliğin açıklanan rakamların çok daha ötesinde olduğunu gördüm. Maalesef Van’da, Hakkari’de ve Tatvan’da gördük ki çok sayıda genç kardeşimiz işsiz. Kendileriyle konuştuğumda ciddi anlamda bir hayal kırıklığı içinde olduklarını görüyorum. Tabi ki bu bizi son derece üzüyor. Bölgenin ekonomisi de adeta çökmüş. Zaten Türkiye’de ekonomik parametrelerin bozulduğu da bir gerçek. Ama bunun bölgeye yansıması çok daha fazla" diye konuştu.

Van, Hakkari ve Tatvan’da yaptığı esnaf ziyaretlerinde ekonomik anlamda ciddi sorunlar yaşandığını, esnafın ödeme yapamadığını kaydeden Bingöl, şöyle konuştu:

"1 Kasım seçimlerinde Türkiye genelinde Cumhuriyet Halk Partisi’ne olan yoğun ilgiyi çok net bir şekilde görüyoruz. Umut ediyorum ki CHP’ye olan bu ilgi 1 Kasım seçimlerine yansıyacak. Daha öncesinde de bölgede ziyaretler gerçekleştirmiştim. O zamanlardaki CHP’ye bakış açısı ile yaklaşımla, bu dönemdeki çok farklı. Her çalışmada görüyorum ki vatandaşlarımız CHP ile ilgili hiçbir eleştiri getirmiyorlar, bu çok önemli. Sorunların çözümü ile ilgili CHP’nin ortaya koyduğu öneriler, vatandaş tarafından kabullenilmiş ve bu nedenle de bu illerde, bu bölgede Cumhuriyet Halk Partisi’nin oylarının artacağına inancım tam. Oylarımızın bölgede yükseleceği açık bir şekilde görülüyor."
Kaynak: AA