Mehmet Sarı Sanayi Esnafıyla Buluştu

Amasya Küçük Sanayi Sitesi’nde esnaf ve çalışanlarla buluşan MHP Amasya Milletvekili Adayı Mehmet Sarı, “İşsizliğin ilacı yatırımdır. Yatırımı yapacak olan iş adamlarımızdır. Ekonominin konuşulmadığı bir ortamda iş adamından yatırım yapmasını beklemek saflıktır. MHP olarak Türkiye’yi yeniden yatırım yapılabilir ülke haline getirmek istiyoruz” dedi.

Mehmet Sarı Sanayi Esnafıyla Buluştu
Sanayici ve iş adamlarının yatırım yapmaları için sadece teşviklerin yeterli olmadığını, güvenliğin de tesis edilmesi gerektiğini vurgulayan Mehmet Sarı, “Maalesef ekonomi Türkiye’nin gündeminden çıkmış durumda. AKP ülkemizi giderek yönetilebilir ülke olmaktan uzaklaştırdı. Bizim, her yıl okullarımızdan mezun olan on binlerce evladımızın geleceğine odaklanmamız gerekiyor. Sanayicimizi yatırım yapıp istihdam oluşturabilir hale getirmemiz gerekiyor” diye konuştu.

“Her yıl 700 bin kişiye ilave istihdam sağlayacak bir ekonomi programı uygulayacağız. Bunun için yüksek teknolojili, yüksek katma değer ve istihdam sağlayan yatırım projelerine yüzde 100’e kadar yatırım indirimi verilecek, sigorta primi işveren payı belirli oran ve süreyle devlet tarafından karşılanacaktır” diyen MHP’li Sarı, “Organize sanayi bölgeleri yatırım cazibe merkezine, istihdam, üretim ve ihracat üssüne dönüştürülmesi için yeni teşvik sistemi uygulamaya konulacak ve OSB’lerde yapılacak yatırımlarda pozitif ayrımcılık gözetilecektir. Rekabet gücü yüksek sektör ve bölgelerin desteklenmesi için ‘kümelenme’ yaklaşımı çerçevesinde sanayi ve hizmet sektörleri yeniden tasarlanacaktır. Küçük ve orta ölçekli işletmelerin yenileme amacıyla yapacakları makine-teçhizat ve donanım yatırımlarından KDV alınmayacak, KOSGEB kaynaklarından faizsiz olarak yararlanmaları sağlanacaktır” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA