Kültür Ve Turizm Bakanı Topçu Açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, "Dün Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da, Anafartalar'da bizim karşımızda olanlar bugün de bir başka maşa ile bizim karşımızdadır. Bu asla Kürt, Türkmen savaşı değildir" dedi.

Topçu, İzmir Valisi Mustafa Toprak'ı makamında ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, İzmir'in tarihsel ve kültürel açıdan önemli bir yere sahip olduğunu, kenti küresel marka haline getirmek için çalışmaların süreceğini belirtti.

Türkiye'nin terörle mücadele ettiğini vurgulayan Topçu, "Dün Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da, Anafartalar'da bizim karşımızda olanlar bugün de bir başka maşa ile bizim karşımızdadır. Bu asla Kürt, Türkmen savaşı değildir. Kürt'üyle, Türkmen'iyle Çerkez'iyle, Laz'ıyla kim kendini ne şekilde ifade ediyorsa edecek ama biz hep beraber ay yıldızlı al bayrak altında yaşamaya kararlı bir büyük Türk milletiyiz" diye konuştu.

Bugün de Kürtlerin, dedelerinin yedi düvel karşısında yaptığını yine yapmak durumunda olduğunu söyleyen Topçu, "Bu bizim sosyal hakikatimizdir. 5 milyona yakın hane birbirinden kız alıp vermiştir. Kan kana karışmıştır. Bin yıllık bir medeniyet kazanında bir beraber pişmiş ve kaynaşmıştır" ifadelerini kullandı.

Ankara'daki terör saldırısına değinen Yalçın Topçu, şöyle devam etti:

"Bu tip terör hadiseleri ülkelerin birbiriyle ilgili hesapları noktasında köprü olarak kullanılıyor. Bu sadece bizim ülkemizin başına da gelmiyor. Güvenlik eksikleri, istihbarat eksikleri konuşulacak zaman değildir. Bunlar herkesin önünde konuşulacak işler de değil. Neticede en süper ülke olan, güvenlikte zirve yapmış ülkelerde de bu tür saldırıları görüyoruz. ABD en zirve ülke ama 11 Eylül'ü yaşadı. İki uçak kendi havasında kalktı, en önemli yerlere girdi. İngiltere'de, AB üyesi ülkelerde de görüyoruz. Onun için biz şimdi acımızı sarmalıyız. Orada yüreğimiz parçalandı. Bütün dünya şunu bilsin ki kim ne yaparsa yapsın bu milletin ilahi bir kaderi var. Bütün dünyaya barışı, huzuru ve refahı getirmekle ilahi bir kader olarak görevlendirilmiş bir milletiz."

Vali Toprak da Dünya Mirası Listesi'ne kabul edilen Bergama ve Efes için yapılan çalışmalar için teşekkür etti.

Kaynak: AA