Bilecik'te 'Ürün Güvenliği Haftası' Kutlandı

Bilecik’te, “Ürün Güvenliği Haftası” kapsamında ilgili kuruluşlara ve öğrencilere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Bilecik'te 'Ürün Güvenliği Haftası' Kutlandı
Bilecik Bilim Sanat Merkezi Toplantı Salonu’nda, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından yapılan programa, programa Bilecik Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Bayram Kaya, Makine Mühendisi Bilim Sanayi ve Teknoloji Uzman Denetçi Hüseyin Bingöl ve Elektronik Mühendisi Furkan Saray, uzman denetçiler ve öğrenciler katıldı.

“Ürün Güvenliği Haftası” hakkında konuşan Bilecik Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Bayram Kaya, öğrencilere bu toplantıya niye katıldıklarını hakkında bilgiler verdi. Öğrencilere ürün güvenliği konusunun okullarda öğrenilen derslerle oldukça ilgili konular olduğunu anlatan Kaya, “Bakanlığımızda son yıllarda bu anlamda çalışmaların yoğunlaştığını ve ürün güvenliği konusunda denetimler yapılmaya başlandı. Tüketici hakları ürün güvenliği kurumlarında İl Müdürlüğümüzle konuyu aydınlatmak için bazı etkinlikler gerçekleştirdik. Ürün güvenliği hem vatandaşlarımızın güvenli sağlıklı rahat bir kullanım sağlanması bakımından hem de piyasada merdiven altı olarak tabir edilen standart dışı güvensiz ürünlerin üretilmesini önlemek için çalışan konularda aynı zamanda haksız rekabeti önlemeyi de amaçlıyor. Bizim hayat standardımızı yükselten aynı zamanda Türk Malının imajını dünyada yükselten çalışmalar. Alışveriş yaptığımız esnada vatandaş ve tüketici olarak yapabileceğimiz çalışmalar var, anlayabileceğimiz boyutlar var. Son tüketim tarihidir, ambalajıdır, gözlemsel takiptir. Ancak tüketicinin boyutunu aşan özelliklerde önemlidir bunu tüketici olarak ta anlamamız zor. Bu çalışmaları da Bakanlığımız yürütmektedir” dedi.

Konuşmanın ardından programa katılan öğrencilere Bakanlığın tanıtım videosu izletildi. Program, Makine Mühendisi Bilim Sanayi ve Teknoloji Uzman Denetçi Hüseyin Bingöl ve Elektronik Mühendisi Furkan Saray’ın Ürün ve Ürün Güvenliği hakkında verdiği bilgiler sonrası son buldu.

Öte yandan öğrencilere ürün güvenliği hakkında broşür dağıtımı yapıldı.
Kaynak: İHA