Muş'ta Çöp Toplama Hizmeti Verilen Köy Sayısı Artıyor

Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, 4 köyde sürdürülen çöp toplama çalışmasının 13 köye çıkarıldığını söyledi.

Muş'ta Çöp Toplama Hizmeti Verilen Köy Sayısı Artıyor
İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, köylerde çöp toplama çalışmalarının sürdürülmesi için 350 adet çöp konteyner alarak dağıtımına başladı.

Köylere dağıtılan çöp konteynerlerinin çevre temizliği açısından önemli olduğunu belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, köylerde de şehirlerdeki gibi düzenli olarak çöp taşınma işleminin devam ettiğini kaydetti.

İl Özel İdaresi tarafından yaklaşık 140 bin lira harcama yapılarak alınan 350 adet çöp konteyneri ile birlikte köylerdeki konteyner sayısının 600’e ulaştığının kaydeden Yentür, "Daha önceden 4 köyümüzde verdiğimiz çöp hizmetini 13 köye çıkardık. Kademeli olarak ilimizin tamamında bu hizmeti vermeye çalışıyoruz. Muş’un mücavir alanı içinde olan köy statüsündeki bütün yerleşim yerlerinde çöp toplama hizmetini 4 araç ve 8 personelle veriyoruz. Bu çalışmalar doğrultusunda yeni aldığımız çöp konteynerlerini de köylerimize dağıtacağız. Önceden dağıttığımız konteynerlerle birlikte bahsettiğimiz 13 köyde toplam 600 çöp konteyneri ile çöplerimizi toplamaktayız" dedi.

Yentür, şehirdeki çöp toplama hizmetinin kırsal kesime yayılması için yapılacak olan yatırımların her gün artacağını kaydederek, kırsal kesimdeki çöp toplama çalışmalarını önemsediklerini söyledi.

Kaynak: İHA