Kartepe'deki Geri Dönüşüm Firmalar Denetlendi

Kartepe Belediyesi ekipleri, ilçede faaliyet gösteren geri dönüşüm işletmelerinin ruhsatlarını denetledi.

Kartepe'deki Geri Dönüşüm Firmalar Denetlendi
Kartepe’de değişik iş kolunda faaliyet gösteren işletmelere yönelik uygulanan denetimler aralıksız sürüyor. Kartepe Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Semra Begeç, ilçede faaliyet gösteren geri dönüşüm faaliyeti yapan işletmelerinde denetimlerinin tamamlandığını ifade etti.

Kartepe Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Semra Begeç, bu kapsamda geri dönüşüm faaliyeti yapan işletme denetimlerinde bazı iş yerlerin ruhsatta belirtilen faaliyetlerin dışında atık aldıklarının bir kısım iş yerlerinde ruhsatsız olduklarını tespit ettiklerini kaydetti.

Geri dönüşüm, hurda işi yapan işletmeler tehlikesiz atıkların yanı sıra elektrikli ve elektronik eşya kapsamında yer alan buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makinesi, fırın, televizyon, monitör, bilgisayar parçaları gibi atıkların alındığının tespit edildiğini belirten Begeç, “Atık, Elektrikli ve Elektronik Eşyaların Kontrolü Yönetmeliği ile elektrikli ve elektronik eşyaların üretiminden nihai bertarafına kadar çevre ve insan sağlığının korunması amacıyla atıkların oluşumunun ve bertarafı edilecek atık miktarının azaltılması için yeniden kullanım, geri dönüşüm, geri kazanım yöntem ve hedeflerine ilişkin hukuki ve teknik esasları düzenlemek amaçlanmıştır. Bu kapsamda iş yerlerinin atık elektrikli ve elektronik eşyaların alınmaması ve iş yerlerinde bulundurulmaması için uyarılarda bulunuldu” dedi.

Begeç, Kartepe’deki diğer iş kollarındaki iş yerlerine yönelik denetimlerin belirlenen iş programı çerçevesinde süreceğini belirtti.

Kaynak: İHA