Hindistan Cumhurbaşkanı Mukherjee Ürdün'de

Hindistan Cumhurbaşkanı Mukherjee, Ürdün Kralı Abdullah ile bir araya geldi

Hindistan Cumhurbaşkanı Pranab Mukherjee, Ürdün Kralı Abdullah ile görüştü.

Ürdün Kraliyet Sarayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Kral Abdullah'ın resmi temaslarda bulunmak üzere Ürdün'e gelen Mukherjee'yi başkent Amman'daki el-Hüseyni Sarayı'nda kabul ettiği, iki liderin bölgedeki gelişmeleri ve askeri alanda işbirliğinin artırılması konularını ele aldığı belirtildi.

Kral Abdullah ve Mukherjee'nin terörizme karşı savaşta işbirliğinin artırılması ve uluslararası girişimlerin önemine dikkati çektiği ifade edildi.

Hindistan Cumhurbaşkanı Mukherjee'nin "barbar terörist grupların bölge ve insanlık için tehlike oluşturduğuna" vurgu yaptığı, Ürdün ile özellikle askeri, güvenlik ve ticari alanlarda işbirliğini artırmayı hedefledikleri kaydedildi.

İki liderin, Ürdün Fosfor Şirketi ile Hindistan Ziraat Birliği'nin ortak girişimiyle Ürdün-Hindistan Gübre Şirketi tarafından ülkenin güneyindeki Eş-Şeyyidiyye bölgesinde dünyanın en büyük fosforik asit üretiminin yapılmasını hedefleyen 860 milyon dolarlık ortak proje için mutabakat zaptının imzaladığı bildirildi.

Açıklamada ayrıca Hindistan Cumhurbaşkanı Mukherjee'ye Ürdün Üniversitesi tarafından fahri doktora verildiği de belirtildi.
Kaynak: AA