HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'dan AA Paris Ofisi'ne Ziyaret

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan AA Paris Ofisi'ni ziyaret etti.

Avrupa Sendikalar Konfederasyonu (ETUC) 13. Olağan Kongresi için Fransa'nın başkenti Paris'e gelen HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ve HAK-İŞ Genel Sekreteri Osman Yıldız, AA Paris Ofisi'ne ziyarette bulundu.

Ziyarette, ETUC Kongresi'ndeki temaslarına ve gündeme ilişkin konulara değinen Arslan, kongrede yaptıkları konuşmada HAK-İŞ olarak özellikle göç sorunu üzerinde durduklarını söyledi.

Konuşmada, tüm Avrupa'nın yalnızca 158 bin göçmene sığınma hakkı verdiğine işaret ettiklerini anlatan Arslan, ancak tek başına Türkiye'nin 2 milyondan fazla sığınmacıya kapılarını açtığı gerçeğine vurgu yaptıklarını aktardı.

Arslan, Avrupa'nın da artık göçmen sorununa daha fazla kulağını tıkayamayacağını anladığına işaret ederek, bu kapsamda Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) de sığınmacılarla ilgili kapsamlı proje uygulamasını memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.

- "Barışın tesisi yönünde adımlar atmaya davet ediyoruz"

Göçmen sorununda hükümetlerin ve devletlerin yanı sıra sendikaların da aktif rol üstlenmesi gerektiğinin altını çizen Arslan, "Orta Doğu liderleri başta olmak üzere tüm dünya liderlerini barışın tesisi ve sürdürülmesi yönünde adımlar atmaya davet ediyoruz" dedi.

Arslan, HAK-İŞ olarak Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünü hedef alan, toplumsal huzuru bozmaya yönelik terörist saldırıları da kınadıklarını vurgulayarak, bu dönemde, hem daha serinkanlı olmak hem de birliktelik ve dayanışma duygularını güçlendirmek gerektiğine dikkati çekti.

HAK-İŞ'in de aralarında bulunduğu 250'ye varan sivil toplum örgütüyle eylülde teröre karşı yürüdüklerini anımsatan Arslan, "Hepimiz bu memleketin evlatlarıyız, hepimiz bu ülkenin sevdalısıyız. Vatanımız, birliğimiz, dirliğimiz, huzurumuz, bugünümüz, yarınımız hedefteyken sessiz kalamayız" dedi.

Kaynak: AA