Maçka, Bir Yılda 700 Bin Turist Ağırladı

Kültürel varlıkları, tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle dört mevsim turistlerin ilgisini çeken Maçka ilçesini, geçen yıl yaklaşık 700 bin turist ziyaret etti.

Manastırları, orman örtüsü, turistik pansiyonları, alabalık lokantaları ve doğal güzellikleriyle bölge turizmine önemli katkısı bulunan ilçeyi ziyaret eden turist sayısı her geçen yıl artıyor.
Doğaseverlerin Karadeniz'i tercihinde son yıllarda ilk sırayı alan Maçka ilçesi, önceki yıl 500 bin olan ziyaretçi hedefini aşarak, yaklaşık 700 bin yerli ve yabancı turisti ağırladı.
Kiraz, Labazen, Kulindağı, Mağura, Figanoy, Lişer ve Hocamezarı yaylaları gibi birçok mesire yeriyle öne çıkan Maçka, temiz havası, kaynak suları ve doğayla bütünleşen güzelliklerinin yanı sıra Hamsiköy sütlacı ile balık ağırlıklı mutfak kültürüyle de yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor.
Karadeniz'in önemli turistik alanları arasında bulunan, ilçe merkezine 17 kilometre uzaklıktaki Altındere Milli Parkı içindeki Sümela Manastırı ile 8 kilometre uzaklıktaki Vazelon Manastırı ve Maçka'nın Atasu Mahallesi'ndeki Kuştul Manastırı da ilçeye gelen turistlerin uğradığı mekanlar arasında yer alıyor.
- "Maçka'da turizm potansiyeli sürekli artıyor"
Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Maçka'nın ülke ve bölge turizmi açısından önemli bir yeri olduğunu söyledi.

İlçede turizm potansiyelini artırmaya yönelik bir çok çalışma yaptıklarını dile getiren Koçhan, yaptıkları yatırım ve projelerle doğa turizminden daha çok pay almak istediklerini anlattı.
Koçhan, bu nedenle bölgeye gelen turistlerin memnuniyetine önem verdiklerini vurgulayarak, geçen yıl 500 bin turist hedefi koyduklarını söyledi.

İlçenin sunduğu doğal ve tarihi güzelliklerle sürekli turistlerin ilgi odağı olduğuna dikkati çeken Koçhan,"O nedenle de ilçemiz, geçen yıl 500 bin olan hedefini aşarak, yaklaşık 700 bin yerli ve yabancı turisti ağırladı" ifadelerini kullandı.
- "En fazla ilgi Sümela Manastırı'na"
İlçeye gelen turistlerin özellikle Sümela Manastırı'nı ziyaret ettiğini vurgulayan Koçhan, söz konusu tarihi mekanın 600 bini aşkın yerli ve yabancı turisti ağırladığını söyledi.

Koçhan, bu kapsamda en büyük hedeflerinden birinin Sümela Manastırı'na teleferikle ulaşımını sağlamak olduğunu dile getirerek, "Hayal olarak adlandırılan bu projeyi, Trabzon Büyükşehir Belediyesinin de desteğiyle hayata geçireceğiz. Teleferik projesiyle hem gelen turistlerin trafik sorunları çözülmüş olacak hem de ilçeyi ziyaret eden turist sayısı artacaktır" dedi.

Koçhan, ilçeye gelen turistlerin Sümela Manastırı dışında Vazelon Manastırı ve Kuştul Manastırını da ziyaret ettiğini belirterek, manastırlar dışında orman örtüsü ve doğal güzellikleriyle de Kiraz, Labazen, Kulindağı, Mağura, Figanoy, Lişer ve Hocamezarı yaylaları ile Hamsiköy'ün de turistlerin ilgi gösterdiği mekanlar arasında yer aldığını kaydetti.

Artan turizm potansiyeline karşılık tesis ve hizmet durumuyla da ilgili altyapı çalışmaları yaptıklarına dikkati çeken Koçhan, Maçka'yı turizm ve tarihiyle "parmakla gösterilebilecek bir ilçe" haline getirmek için çalışacaklarını ifade etti.

Kaynak: AA