Turan Kışlakçı: Saldırı, Batı istihbaratının İslamofobi oyunu

Paris'teki saldırıyı canlı yayında değerlendiren Gazeteci Turan Kışlakçı, saldırıyla ilgili çarpıcı noktaları ve soru işaretlerini ortaya koydu.

Turan Kışlakçı: Saldırı, Batı istihbaratının İslamofobi oyunu
Paris'te düzenlenen ve 12 kişinin öldürülmesine neden olan mizah dergisi saldırısının ardından saldırıyı Habertürk ekranlarında değerlendiren Gazeteci Turan Kışlakçı, saldırıyla ilgili çarpıcı noktaları ve soru işaretlerini ortaya koydu.

"Saldırı bekleniyordu, Paris'te ve dergi tarafında da" diyen Kışlakçı, "Sanki Fransa'da böyle bir saldırı bekleniyordu. Üç ay önce bir Suudi Prensin konvoyuna Paris'in merkezinde roketli saldırı düzenleniyor. Çok büyük saldırı olmasına rağmen medyada yankı bulmadı. Milyon dolarlarca paraya el koydular. Ardından Yahudi mezarlığına saldırı düzenlendi. İki ay önce, yine Müslümanlar sorumlu tutuldu. Yine geçen ay bir sarhoş, tekbir getirip arabasını Fransızların üzerine sürdüğü ve bir kişinin öldüğü yazıldı. Le Monde yazarları bunun bir güvenlik zafı olduğunu söylüyor. Hakikaten güvenlik zafı mı?" ifadelerini kullandı. Turan Kışlakçı şöyle devam etti:

"Geçen hafta AB yetkililerine şöyle bir rapor sunulmuş: AB içindeki Müslüman, Arap mültecilerin Avrupa içinde büyük sorun olduğuna ilişkin askeri raporlar hazırlandı. Medyada altyapısı hazırlanıyor. Saldırı düzenlenen mizah dergisinin geçen ayki sayısında "Ocak ayını bekleyin, yine saldırı olacak" deniyor. İslamofobia'nın yükselmesi için oyun mu oynanıyor. Batı istihbaratlarının bu oyunu oynadığı entelektüel kesimde belirtiliyor."

"O ROKETLERİ BUNLARA KİM VERDİ?"


Son bir ayda Paris'te Mağrip'li mültecilere yönelik terörist yaftası vurulmaya ve olaylar yaşanmaya başlandığına dikkat çeken Kışlakçı, "Bunlar tekrar artabilir. Bütün Avrupa ülkelerinde Müslüman mültecilere yönelik yeni yasalar çıkabilir. Terörü önlemek adına bütün bunlar yapılacak, mültecilere baskılar gelecek. Mağrip'li mültecilere yönelik saldırılar olabilir. Görüntülere bakarsanız saldırganların çok eğitimli oldukları görülüyor. Roketle saldırı nasıl düzenlersiniz Paris'in göbeğinde. O roketleri bunlara kim verdi?" şeklinde konuştu. BEYAZ GAZETE