Ankapark kararına STK'lardan sert tepki

Ankara Kent Konseyi Üyeleri ve bazı sivil toplum örgütleri, Ankapark’ın yapımını mahkemeye başvurarak durdurulmasını sağlayan Mimarlar Odası ile birlikte 5 odaya düzenledikleri açık hava toplantısı ile tepki gösterdiler.

Ankapark kararına STK'lardan sert tepki
Ankapark kararına STK'lardan sert tepki
Ankara Kent Konseyi Üyeleri ve bazı sivil toplum örgütleri, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden ve Dünya'nın en büyük Temaparkları arasına girecek olan Ankapark'ın yapımını mahkemeye başvurarak durdurulmasını sağlayan Mimarlar Odası ile birlikte 5 odaya düzenledikleri açık hava toplantısı ile tepki gösterdiler.

Kızılay'da Güvenpark yanındaki Milli Müdafaa Caddesi'nde kar yağışı altında bir araya gelen sivil toplum kuruluşları üyeleri, 'Ankapark'a karşı çıkmak Ankaralıya karşı çıkmaktır” diye ortak görüş bildirdiler.

Ankara'nın turizminin gelişmesine büyük katkı sağlayacak olan Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından zorlu kış koşullarında bile yapımına devam edilen Ankapark'ın yapımını durdurmak için dava üstüne dava açan Mimarlar Odası ile birlikte Şehir Plancıları Odası, Peyzaj Mimarları Odası, Ziraat Mühendisleri Odası ve Çevre Mühendisleri Odası'na tepki gösteren Ankara Kent Konseyi Başkanı Seyfi Saltoğlu, öncelikle amaçlarının Ankara'ya ve Ankaralının hakkına sahip çıkmak olduğunu vurguladı.

Mimarlar Odası'nın bugüne kadar Ankara'da ne yapıldıysa hepsine karşı çıktığını ifade eden Saltoğlu, “Ankara'da yapılan hizmetlerin hiçbirine olumlu bakmadıkları gibi, her zaman dava açarak engellemeye çalıştılar. Bu 5.5 milyon Ankaralıya bir hakarettir” dedi.

-“ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ MEZBELELİK KALAMAZ”

Atatürk Orman Çiftliği'nin Atatürk tarafından Ankaralılara mezbelelik kalsın diye bırakılmadığına dikkat çeken Saltoğlu, “Buraya 800 milyon lira para harcanmış. Her konuda ideolojik olarak dava açmak vatanperverlik midir? Siz bir siyasi parti değilsiniz” diye konuştu.

Ankapark'ın Ankara'nın turizmini geliştirecek, Ankara'nın en büyük dev projelerinden biri olduğunu hatırlatan Saltoğlu,

“Mimarlar Odası kente yapılan her güzel hizmete dava açmaktadır. Ankara'nın trafiğini rahatlatan yollara karşı çıkmışlardır. Ankara'nın turizmini geliştirme projelerine karşı çıkmışlardır. Bu size bir şey kazandırmaz. 5 taneniz bir araya gelseniz de bu hiçbir şey ifade etmez. Bu bakımdan sivil toplum kuruluşları olarak biz Ankara'ya sahip çıkıyoruz. Çıkmaya da devam ediyoruz, edeceğiz” şeklinde konuştu.

-“SİYASET YAPIYORSUNUZ”

Daha sonra Anayasa'nın ve 6235 Sayılı TMMOB Kanunu'nun kamu kuruluşu niteliğindeki meslek kuruluşları ile ilgili maddede yer alan görev tanımlarını okuyan Seyfi Saltoğlu, odaların kendi görevleri dışında, kuruluş amaçlarının dışında siyasi faaliyetler gösterdiklerini örnekler vererek açıkladı.

Odaların siyaset yaptıklarını ve yasaların odalara yaptığı tanımın dışına çıktıklarını kaydeden Seyfi şunları söyledi:

“Bunlar tamamen amaçlarının dışında faaliyet göstermektedirler. Sorumlu organlarının görevine kanunun belirlediği merci veya Cumhuriyet Savcısının istemi ile mahkeme kararı ile son verilir ve yerlerine yenileri seçilirler. Bu arkadaşlar seçimle gelmiyor. Buyurun soyunun siyasete atılın, gelin Ankara halkına bunların yaptıkları yanlıştır biz daha iyisini yapacağız deyin. Sizde bu cesaret yok. Olamaz da burada Avrupa Birliği ödülü alan ödül üstüne ödül kazanan bir taraftan 25 tane metropol belediyesi ile omuz omuza çalışırken, siz kalkıyorsunuz 800 milyon para harcanan parkı durdurmaya kalkıyorsunuz. Gücünüz yetmez.”

-“SİYASET YAPACAKSANIZ GELİN”

Bir siyasi parti adına değil, sivil toplum kuruluşlarını temsilen Güvenpark'ta toplandıklarını bir kez daha hatırlatan Kent Konseyi Başkanı Saltoğlu, “Ama bu odalar hangi parti adına hangi kuruluş adına hangi örgüt adına dava açıyorlar anlamak mümkün değil. Bu arkadaşlar herhalde iş bulamıyorlar ki, gerçi bunlara iş de verilmez. İş verseler de ağızlarına yüzlerine gözlerine bulaştırırlar. Siz ne iş yaptınız, Ankara'da hangi eseriniz var, sadece dava açmayı bilirsiniz ona da gücünüz yetmiyor” dedi.

Siyaset yapan odalar hakkında suç duyurusunda da bulunacaklarını kaydeden Saltoğlu, “Siz siyasi parti misiniz ana muhalefet partisi misiniz? Önümüzde 5 ay sonra seçim var, buyurun siyasete!” diye çağrıda bulundu.