Mhp Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, hükümetin yolsuzluğu örtme çabasında olduğunu ileri sürerek, "14 Aralık soruşturmasından umduğunu bulamayan, hukuk darbesi yapan hükümet, bu kez de 17-25 Aralık'ı örtmek için TBMM'nin iradesine müdahale etme çabasındadır" dedi.

Ayhan, Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda, partisinin Merkezefendi ilçe kongresinde yaptığı konuşmada, hükümetin, eski bakanlarını Yüce Divan'a göndermemek için her yolu denediğini savundu.
Meclis Soruşturma Komisyonu'nda sayısal çoğunluğu AK Parti'nin elinde bulundurduğuna işaret eden Ayhan, "AKP içinde yolsuzluklar konusunda derin bir çatlak olduğu artık saklanamaz bir gerçektir. Başbakan ve AKP milletvekilleri bu vicdani yükü daha fazla taşıyamayacaklardır. Yolsuzluğu tespit etmek ve cezalandırmak onların siyasi gelecekleri açısından da bir zorunluluktur. Aksi halde AKP'nin milletin vicdanında yalnızca Adı 'AK Parti' olarak kalacak, hiçbir zaman aklanamayacaklardır. Milletimize, devletimize bütün bunları reva görenler, biz ne yapsak seçiliriz hesabıyla pervasızlaşanlar, er geç bir gün hesaba çekilecektir. 14 Aralık soruşturmasından umduğunu bulamayan, hukuk darbesi yapan hükümet, bu kez de 17-25 Aralık'ı örtmek için TBMM'nin iradesine müdahale etme çabasındadır" diye konuştu.

Ayhan'nın konuşmasının ardından tek listeyle gidilen seçimlerde Merkezefendi İlçe Başkanlığına Fatih Coşkun seçildi
Konrgeye, MHP İl Başkanı Ferudun Ünal, MHP 21. Dönem Milletvekilleri Av. Salih Erbeyin ve Ali Keskin, Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri partililer katıldı.


Kaynak: AA