(özel Haber) 16 Türk Bayrağıyla Dünyaya Mesaj

Türkiye Yörük Türkmen Birliği Genel Başkanı ve Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 16 Türk bayrağı ile misafirlerini karşılamasıyla mesajın alındığını belirtirken, Türkiye’nin isminin ise Osmanlı olarak değiştirilmemesi gerektiğini söyledi.

(özel Haber) 16 Türk Bayrağıyla Dünyaya Mesaj

Türkiye Yörük Türkmen Birliği Genel Başkanı ve Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın karşılama törenlerinde 16 tane Türk bayrağı ile misafirlerini karşılamasının küçültüldüğünü ve dalga geçildiğini belirterek, “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın köşkü, 16 tane Türk Devleti’nin simgesini de taşımalıdır. Bunu görünce gururlandık. Sayın cumhurbaşkanımıza bu konuda teşekkürlerimizi sunuyorum. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti, tüm Türk devletini temsil etme durumuna haizdir” dedi.

Türk devletlerinin bir çatı altında toplanması gerektiğini ifade eden Tatlıoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm Türk devletlerini bir çatı altında toplayıp, destek vermesi lazım. Biz Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda 16 tane Türk bayrağı ile misafirlerini karşılamasında bu mesajı aldık” diye konuştu.

“OSMANLI DEĞİL TÜRKİYE İSMİYLE DEVAM ETMELİ”
Türkiye Cumhuriyeti’nin adının Osmanlı Devleti olması yönündeki tartışmalara da değinen Tatlıoğlu, “Selçuklu döneminde de Türk’ün İslam’a hizmetleri vardı, Osmanlı döneminde daha belirgin hizmetler vardı. Şuanda da bu devletin adı Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Türkiye Cumhuriyeti devleti Türk Devleti’dir. Osmanlı’nın yapmış olduğu meziyetlere haizdir. Doğru idareciler olduğu zaman bin yıl bir devlet yaşayabiliyor. Türkiye Cumhuriyeti devleti devam etmeli, çünkü Osmanlı Devleti’nin tarih sayfasında yerini almış ve bitmiş. Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti devleti, bu isim altında devam etmeli ama aynı çizgi altında” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA