Mardin Diller ve Dinler Korosu’ndan Sevgi ve Barış Mesajları

Mardin Diller ve Dinler Korosu, Mardin Valiliği’nin kültür sanat etkinlikleri kapsamında bir konser verdi.

Mardin Diller ve Dinler Korosu’ndan Sevgi ve Barış Mesajları

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organizasyonu ile Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen konsere Mardin Valisi Mustafa Taşkesen ve eşi Berna Taşkesen, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Vali Yardımcıları Ali Güldoğan, Ali İkram Tuna, Bahattin Çelik, Tolga Kamil Ersöz, Artuklu Kaymakamı Soner Karataşoğlu, Yeşilli Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Zeynep Öçgüder, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahin, İl Milli Eğitim Müdür Vekili A. Vasi Ete, Kırklar Kilisesi Papazı Gabriyel Akyüz ve çok sayıda davetli katıldı.

Türkçe, Kürtçe, Arapça, Süryanice ve Ermenice olmak üzere 5 farklı dilde halk şarkılarının okunduğu konserde İslami ilahiler, Süryani ilahileri ve Ezidi duaları 40 kişilik koro tarafından seslendirildi

Konser bitiminde koro şefi Seçkin Mataracı’ya çiçek takdim eden Vali Taşkesen, "Birlik ve beraberlik içerisinde söylenen sevgi ve barış mesajlarının Türkiye’ye ve dünyaya yayılmasını temenni ediyorum. Bu etkinliği çeşitli illere ve yurt dışına da götürmeyi planlıyoruz. Programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

15 Ekim 2012 tarihinde faaliyetlerine başlayan Mardin Diller ve Dinler Korosu, farklı etnik kimlik ve dine sahip olan, aynı zamanda değişik meslek gruplarında yer alan 75 gönüllüden oluşuyor. Mardin Diller ve Dinler Korosu, 24 Kasım 2014’te Öğretmenler Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki resepsiyonda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve 81 ilden gelen yılın öğretmenlerine de konser vermişti.
Kaynak: İHA