Düzce Kom’un Deniz Yıldızı Büyüyor

Düzce Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ve uyuşturucuyla etkin mücadele etmeyi amaçlayan deniz yıldızı eğitimleri devam ediyor.

İlk sertifikaları rehber öğretmenlere verilen eğitimlerin ikincisi de sağlıkçılara verildi.

Törende konuşan Vali Yardımcısı Hasan Bağcı, uyuşturucu ile top yekun mücadele etmek gerektiğini dile getirdi.
Düzce Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Deniz Yıldızı projesi ile öğrenciler, veliler, öğretmenler, sivil toplum örgütleri kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personele eğitimler verilmeye devam ediyor. Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü 4. Sınıf Emniyet Müdürü Serhat Cora koordinesinde yürütülen proje kapsamında eğitime katılan sağlık personeline sertifika verildi.

Törende konuşan Vali Yardımcısı Hasan Bağcı, uyuşturucu ile mücadelede top yekun mücadele için sadece kurumların çalışmasının yeterli olmayacağına, ailelerin de bu mücadeleye katılması gerektiğine dikkat çekti.

Hasan Bağcı; “Uyuşturucu tüm Dünya’da hızla yayılmakta. Her ne kadar Avrupa ülkeleri kadar değilsek de bizde de yayılma söz konusu. Bu nedenle uyuşturucu ile mücadele edebilmek için bu mücadelede görev alacak arkadaşlarımızın eğitimi önem taşımakta. Geçen hafta öğretmenlerimize bilgilendirme çalışması yaptık. Bugün de sağlık görevlilerimizin eğitim toplantısını bitirmiş durumdayız. Sağlık çalışanlarımız da sahaya inerek gerekli çalışmayı yapacaklar. Hep birlikte uyuşturucu ile mücadelede başarılı çalışma yapacağı kanaatindeyim. Ancak anne babalar da üzerlerine düşeni layıkıyla yapmazlarsa bizim yapabileceklerimiz de bir yere kalır" dedi.

Vali Bağcı, Şube Müdürü Serhat Cora ve ekibine projedeki çalışmalarından dolayı teşekkür ederken, daha sonra eğitime katılan sağlık personeline sertifikalarını verdi.
Kaynak: İHA