Charlie Hebdo Karikatürlerinin Yayınlanmasına Tepki

Saadet Partisi Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, Fransa'da silahlı saldırıya uğrayan Charlie Hebdo dergisinde yer alan karikatürlere tepki gösterdi.

Çalık, yaptığı açıklamada, dergiye yapılan saldırıyı kesinlikle tasvip etmediklerini belirterek, Paris'te yapılan yürüyüşün hemen arkasından Hz. Peygamber hakkındaki hakaret içeren karikatürün bulunduğu derginin milyonlarca sayıda basılmasının tahrik ve provokatif olduğunu vurguladı.
Türkiye'de Charlie Hobde'nin ekini dağıtan bazı gazetelerin de karanlık geçmişlerine yakışan hareketlerini sürdürdüğünü ifade eden Çalık, "Bu milletin parasıyla bu milletin değerlerine hakaret olarak gördüğümüzü ve Fransızlardan daha Fransız bir tavır sergilediklerini belirtmek istiyorum" ifadesini kullandı.
Çalık, dünyanın 80 ayrı bölgesinde iç savaş, çatışma ve kaosun hakim olduğuna değinerek, şunları kaydetti:
"Sadece 2013 yılında 51 milyon insan açlık, yoksulluk ve çatışmalar yüzünden yerini, yurdunu değiştirmek zorunda kaldı. Yüz binlerce insan öldü ve sayısı milyonları aşan insan yaralandı. Afrika'da her dört çocuktan birisi 5 yaşını görmeden hayatını kaybediyor. Her on dakikada bir çocuk, önlenebilir hastalıklar nedeniyle ilaç bulamadığı için ölüyor. İşte küresel emperyalistlerin işgal, sömürü, zulüm, iç çatışma çıkarmaları sebebiyle dünyanın durumu böyle. Oysa bu dünyada herkese yetecek kadar yer de var, nimet de var ancak, adil bir düzen yok."
Kaynak: AA