Üniversite-sanayi İşbirliği İçin Daimi Komisyon

Yükseköğretim Kurulundan (YÖK), üniversite sanayi işbirliği için Kurul bünyesinde oluşturulacak "daimi komisyonun" ana gündem maddelerinin, sorunların tespiti, üniversite-sanayi ilişkilerinin sıhhatli bir zeminde sürdürülebilmesi ve YÖK ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına öneriler sunulması olacağı bildirildi.

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın dün görüştüğü hatırlatıldı. Görüşmede, YÖK Başkanı Saraç'ın, Işık'a, üniversite-sanayi işbirliğinin daha ileri boyuta taşınması maksadıyla Yükseköğretim Kurulu bünyesinde bir "daimi komisyonun" kurulmasını teklif ettiği, Bakan Işık'ın da bu teklifi müspet karşılandığı belirtildi.
Açıklamada, söz konusu komisyonun teşekkülünün önümüzdeki günlerde tamamlanacağını ve ana gündem maddelerinin "konuya ilişkin sorunların tespiti, üniversite-sanayi ilişkilerinin sıhhatli bir zeminde sürdürülebilmesi ve bu bağlamda Yükseköğretim Kurulu ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na öneriler sunulması" olacağı ifade edildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Bakan Işık, Ar-Ge çalışmalarında yer alan üniversite öğretim elemanlarının ürettiği değerin yüzde 85'ini döner sermayeden alabilmesi için kanun değişikliği yapılması hususunda hazırlıkların yapıldığını, bu destekten Ar-Ge çalışmalarında yer alan tüm öğretim elemanlarının yararlanacağını belirtmişlerdir. (Bu oran şu anda yüzde 54'tür). YÖK Başkanı Prof. Dr. M.A. Yekta Saraç, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Fikri Işık'a, Ar-Ge çalışmalarında yer alan üniversite öğretim elemanlarının projelerdeki paylarının ciddi bir oranda iyileştirilmesi konusundaki öncülüğü ve konuya olan katkılarından dolayı teşekkürlerini iletmiştir."

Kaynak: AA