33. Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali'ne Doğru

Ege kültürünün en önemli parçalarından biri olan deve güreşlerinin en büyük organizasyonu konumundaki Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali'nin 33'ncüsü bu hafta sonu yapılacak.

Guinnes Rekorlar Kitabı'na, 2011 yılında ulaşılan 25 bin seyirci sayısıyla giren Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali için hazırlıkları son aşamaya geldi. Bu yıl 33. kez düzenlenecek festival, 17 Ocak Cumartesi günü saat 13.00'te, güreşçi develerin boy göstereceği kortej yürüyüşüyle başlayacak.
Festivalin ilk günü ayrıca "4. Altın Havan En süslü Deve" yarışması ile geleneksel "halı gecesi" etkinliği düzenlenecek.
Festival, 18 Ocak Pazar günü ise Pamucak Güreş Sahası'nda Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinden getirilen "tülü" cinsi 130 devenin mücadelesine sahne olacak.
-"20 bin seyirci bekliyoruz"
Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede festival heyecanı yaşandığını ifade ederek, her yıl büyük ilgi gören festivalin bu yıl da İzmir'in yanı sıra çeşitli illerden gelen deve güreşi tutkunlarıyla yurt dışından gelen toplam 20 bin civarında izleyici çekmesini beklediklerini söyledi.

Selçuk Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yavuz da tarihi bir gelenek olan deve güreşlerini, yarım yüzyılı aşkın bir süredir festival olarak gerçekleştiren Selçuk'un, bu alanda önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti.

Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali'nin, bu geleneğin tutkunlarınca 12 ay boyunca heyecanla beklendiğini dile getiren Yavuz, tüm deve güreşi severleri Selçuk'a davet etti.

Kaynak: AA