15. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali'ne Doğru

Safranbolu ilçesinde "kültürel miras ve korumacılık" temasıyla 19-21 Eylül'de düzenlenecek "15. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali"nin programı belli oldu.

Festival Komitesi ve Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, düzenlediği basın toplantısında, bu yıl "ustaya saygı" alt temasının işleneceği festivalin hazırlıklarının tamamlandığını ve programının belirlendiğini söyledi.

Aksoy, festivalin her yıl farklı alt temayla düzenlendiğini belirterek, "Festivalimiz dolu dolu geçecek. Safranbolu, bir ustanın ürünü, her daldaki ustaların ortaya koydukları ustalık ürünüdür. Binaların yapılmasından, binaların içindeki yaşamın düzenlenmesine, sanatların, zanaatlerin bugüne ulaşmasında tamamen ustaları el emeği var. Biz bu sene ustalarımızı bütün meslek dallarında, bütün sanat ve zanaat dallarında hep beraber anmayı arzu ettik. İlçemizde birçok meslek icra ediliyor" dedi.

İlçedeki geleneksel mesleklere vurgu yapacaklarını anlatan Aksoy, şöyle konuştu:
"Festival kapsamında ustalarımızın her gün çalıştıkları iş yerlerini kamuoyunun önüne koymayı, festivalin etkinlik sahası olarak bunları göstermeyi arzu ediyoruz. Festival için ekstra stant kurmak yerine mevcutta devam eden iş yerlerimizi gösterilecek. Safranbolu, bunu her gün yaşıyor. Sadece festival için bu sanatlar, zanaatler ortaya konuluyor değil. Safranbolu'da her gün yaşandığına vurgu yapmak, buranın kendisinin belgesel şehir olduğunu göstermek istiyoruz."
Aksoy, festivalin kortejle başlayacağını, folklor ve film gösterimleri, belgesel film ve fotoğraf yarışması ödül törenleri, sergiler, paneller, en iyi korunan konağın belirlenmesi gibi etkinlikler olacağını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA