Elazığlı Gaziyi Sevindiren Davet

Genelkurmay Başkanlığınca "19 Eylül Gaziler Günü" dolayısıyla Ankara'da düzenlenecek 2 günlük etkinliğe davet edilen Elazığlı Kore gazisi Mustafa Fidan, sevinç yaşadı.


8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, Kore Savaşı'na 1953 yılında katılan Fidan'ı evinde ziyaret ederek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in davet mektubunu verdi. Uyar, Fidan ile bir süre sohbet etti.

Mustafa Fidan, Uyar'a Kore Savaşı'ndaki anılarını anlattı. Fidan'ın eşi Halise Fidan, Uyar'a çay ve pasta ikramında bulundu.

Fidan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenecek etkinliğe davet edilmesinin gurur verici olduğunu belirterek, görev verilmesi halinde vatan için her zaman savaşmaya hazır olduğunu söyledi.

Kore Savaşı'na 1953 yılında katıldığını ve bir yıl sonra gazi olarak Türkiye'ye döndüğünü dile getiren Fidan, "Davetten dolayı çok mutlu oldum. Devlet uygun görmüş, beni çağırıyor. Böyle mutluluk verici bir gün herkese nasip olmaz. Çok gururluyum. Oraya gitmeyi dört gözle bekliyorum" dedi.

Kaynak: AA