'Kitaplarla Tanışalım Okumada Yarışalım' Projesi

Oltu Kültür Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma Derneğince yürütülen "Kitaplarla Tanışalım Okumada Yarışalım" adlı projenin tanıtım toplantısı yapıldı.

Oltu Kaymakamlığı Toplum Merkezi Salonunda yapılan toplantıya, Kaymakam Mehmet Gökhan Zengin, Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, AK Parti İlçe Başkanı Fuat Demir, kurum amirleri, okul müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğretmenler, orta ve yükseköğretim öğrencileri ile vatandaşlar katıldı.

Oltu Kültür Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı İsa Kaya, 2005 yılında kurulan derneğin faaliyetlerini bugüne kadar aralıksız devam ettiğini söyledi.

Proje koordinatörü Temel Vural, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığınca, Derneklere Yardım Programı kapsamında desteklenen projenin, Oltu İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü, Oltu İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü, Oltu Havzası Aşıklar Kültür ve Dayanışma Derneği gibi kurum ve kuruluşların ortaklığı ile hazırlandığını belirtti.

Projenin 4 bin kitaptan oluşan, güvenli internetle donatılmış bir kütüphane şeklinde planlandığını ifade eden Vural, "Bu faaliyet, projenin en temel etkinliği olacak. Proje kapsamında düzenlenecek bu kütüphane, halka özellikle de dar gelirli ve dezavantajlı gruplara, kültür, eğitim ve bilgiye ulaşım hizmeti verecek" dedi.

Program, Oltu Kültür Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma Derneği çalışmalarını konu alan sinevizyon gösteriminin ardından sona erdi.
Kaynak: AA