İstanbullu Gazi Durak 'Gaziler Günü' Törenine Davet Edildi

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in, Genelkurmay Başkanlığınca "19 Eylül Gaziler Günü" münasebetiyle Ankara'da düzenlenecek 2 günlük etkinliğe davet ettiği terör gazisi Tufan Durak, mutluluk ve gururu bir arada yaşadı.

Beykoz'da kaldığı evde İstanbul Merkez Komutanı Tuğgeneral Yüksel Durak ve eşi tarafından ziyaret edilen gazi Durak'a Özel'in davet mektubu bizzat verildi.

Burada açıklama yapan Tuğgeneral Durak, 19 Eylül 1921'de Mustafa Kemal Atatürk'e "gazilik" unvanı verildiğini ve bugünün "Gaziler Günü" olarak kutlandığını söyledi.

Genelkurmay Başkanlığının gazilere yönelik 19-20 Eylül tarihlerinde Ankara'da 2 günlük programı olduğunu dile getiren Durak, Özel'in mektubunu gazi Durak'a verdi.
Tuğgeneral Durak'ın okuduğu mektupta şu ifadeler yer aldı:
"Sayın Durak, aziz vatanımızın ebedi varlığı, devletimizin bölünmez bütünlüğü ve yüce milletimizin huzur ve güveni için, yurt içinde ve yurt dışında vatan, millet ve bayrak sevgisi, kutsal vatan hizmetini ifa ederken hayatlarını ortaya koyan kahraman gazilerimiz binlerce yıllık tarihimiz boyunca milletimizin gönlünde en müstesna yerlerini almışlardır. Gazilerimiz millet olma bilincimizi oluşturan temel değerle ve sahip olduğumuz şanlı geçmişle aramızdaki güçlü bağın en önemli sembolleridir.
Genelkurmay Başkanlığımızca varoluşumuzun, birlik ve beraberliğimizin, vatan sevgimizin ölümsüz birer nişanesi olarak gönlümüzde yaşattığımız, başımızın tacı kahraman gazilerimizin bu anlamlı günde ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizin aziz hatıralarını yad etmek ve hayatta olan gazilerimizle de bir arada olabilmek maksadıyla etkinlik düzenlenecektir. Etkinliklerde siz değerli gazilerimizi ve kıymetli aile fertlerinizi aramızda görmekten onur duyarız. Saygılarımızla."
Tuğgeneral Durak, gazi Durak ve ailesinin evinden alınıp Ankara'ya götürüleceğini ve organizasyon sonunda tekrar evine bırakılacağını kaydederek, etkinliğe Türkiye genelinden 20 gazi ve ailesinin davet edildiğini ifade etti.

İstanbul'dan davet edilen 2 gaziden birinin Tufan Durak olduğunu bildiren Durak, programda Ankara'da önemli yerlerin ziyaretleri ve Genelkurmay Başkanlığında yemek etkinliği gibi organizasyonların bulunduğunu söyledi.

- "Durur ve heyecanı bir arada yaşadım"
Mektubu alırken duygulandığı görülen gazi Durak da 19 Eylül Gaziler Günü'nde bizzat Orgeneral Özel tarafından onurlandırıldığını belirterek, çok farklı duygular yaşadığını söyledi.

Durak, Mardin Kızıltepe'de 2 Ekim 2002'de terör örgütü PKK ile girilen çatışmada 2'si boğazından olmak üzere vücuduna 3 kurşun isabet ettiğini kaydederek, 12 yıldır engelli olarak tekerlekli sandalyede yaşadığını, Türk ordusu için gerekirse canını verebileceğini dile getirdi.
Gazi Tufan Durak, "Mektubu alınca duygulanmamak elde değil. Çok heyecanlıyım. Komutanlarımız buraya kadar zahmet ettiler geldiler. Sağ olsunlar. Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki bütün komutanlarımızın hepsine şükranlarımı sunuyorum. Bu ülkeye can feda gerçekten" diye konuştu.

Kaynak: AA