Vatandaşlar Donanma Gemileri İle Körfez Turu Yaptı

Gölcük Deniz Ana Üs Komutanlığı, Preveze Deniz Zaferi’nin 476’ncı yıldönümü kutlamaları kapsamında savaş gemileri ile vatandaşlara Körfez turu düzenledi.

Vatandaşlar Donanma Gemileri İle Körfez Turu Yaptı

Preveze Deniz Zaferi’nin 476’ıncı yıldönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü kapsamında Kocaeli'nin Gölcük ilçesindeki Donanma Komutanlığı'na bağlı Gölcük Deniz Ana Üs Komutanlığı'nda iki savaş firkateyni, vatandaşların ve gemi personellerinin ziyaretine açıldı. TCG Salihreis ve Gökova firkateynlerini ziyaret eden yaklaşık 250 kişi, Donanma Poyraz Limanı’ndan İzmit Körfezi’ne açılarak, Türk donanma tarihi açısından tarihi bir günün daha yaşanmasına neden oldular. Körfez turuna Gölcük Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele ve eşi İnci Kösele, İstanbul Yelken Kulübü Başkanı Ahmet Saruhan, İzmit Yelken Kulübü Başkanı Recep Turgay Aslan, Donanma personeli ile aileleri, gazi ve şehit yakınları, Gölcük ve İzmit’ten gelen yaklaşık 250 vatandaş katıldı.

Deniz üzerindeki etkinlikler, TCG Salihreis ve TCH Gökova firkateynlerinde tanıtıcı brifing ile başladı.

Brifingin ardından gemi güvertesine alınan ziyaretçiler, seyir halindeki iki gemi arasında posta alışverişi, gemi içerisinde yangının söndürülmesi, gemiden suya düşen bir personelin kurtarılışı ve gemilere helikopterin iniş kalkışını içeren gösterileri izledi

Düzenlenen seyre eşi Dilek ve kızı Yasemin ile katılan TCG Salihreis Komutanı Deniz Kurmay Albay Levent Bingöl, böyle tarihi bir güne tanıklık etmekten gurur duyduğunu dile getirerek, “Bizim için büyük bir mutluluk. Malumunuz gemimiz milletin vergileriyle alınan bir emanet. Maddi değeri 500 milyon euro ama manevi değeri hiçbir para birimi ile ölçülemeyecek. Bu gemide görev yapmaktan gurur duyuyorum. Bugün de milletimizle Silahlı Kuvvetlerin kucaklaşması, bir araya gelmesi oldu. Ailelerimiz, şehit aileleri, gaziler, Gölcük esnafı. Çok mutluyuz, bir aradayız. Burada görev yaparken kalbimizde hep onları yaşatıyoruz, şimdi beraberiz. Çok farklı duygular içerisindeyim, kelimelerle ifade etmek zor” dedi.

Kurmay Albay Levent Bingöl’ün eşi Dilek Bingöl ise, “Şu an çok heyecanlıyım, eşimle birlikte seyre katılmak hep hayalimdi. İlk yıllarda sormuştum eşime, ‘Acaba seninle birlikte gidebilir miyiz’ diye. Bu gerçek oldu ve bu muhteşem. Çocuğumun bunu görmesi çok güzel” diye konuştu.

Vatandaşlar ise, kendi vergileri ile yapılan gemilerde seyre çıkmaktan büyük zevk aldıklarını dile getirerek, bu faaliyetin sürekli tekrarlanmasını istediler.

TCG Salihreis ve Gökova firkateynlerinin Donanma Limanı’na demir atmasıyla etkinlikler sona erdi

Kaynak: İHA