Almanya'daki Türk Çocuklar İçin Çadır Eylemi Başlattılar

Almanya'da Umut Yıldızı Derneği, gençlik dairelerince koruması altına alınan Türk çocuklarının yaşadığı sıkıntılara dikkat çekmek amacıyla eyalet meclisi önünde çadır eylemi başlattı.

Almanya'nın Düsseldorf kentinde bulunan Nordrhein-Westfalen Eyalet Meclisi (Landtag) önünde çadır kuran dernek üyelerine çok sayıda kişi de destek verdi.
Umut Yıldızı Derneği Başkanı Kamil Altay, burada yaptığı açıklamada, her yıl binlerce çocuğun gençlik dairelerince ailelerinden koparılarak öz değerlerinden uzak bir şekilde yetiştirildini vurguladı.
Gençlik dairelerinin koruması altındaki çocukların uğradığı haksızlıklara ve sıkıntılarına dikkat çekmek için çadır eylemini başlattıklarını anlatan Altay, koruma altındaki çocukların yalnız olmadıklarını tüm Avrupa'ya göstermeyi amaçladıklarını aktardı.
"Gençlik daireleri, Türk çocukları gibi diğer göçmen çocuklarının da haklarına özen göstermiyor" diyen Altay, sözlerini söyle sürdürdü:
"Tek bir Türk çocuğunu dahi kaybetme lüksümüz yok. Sünni-Alevi, Türk-Kürt, artık çekişmeleri bir kenara bırakıp çocuklarımıza sahip çıkmamız lazım. Bu çocuklar bizlerin evladı. Bedeli ne olursa olsun sonuna kadar onların yanındayız. Çocuklarımız sahipsiz değil. Onların kaybolmasına engel olmak için, bir ay boyunca gece-gündüz buradayız."
Gençlik dairelerinin kurulduğu 1995 yılından bu yana yaklaşık 600 bin çocuğun koruma altına alındığını hatırlatan Altay, Türk ve göçmen çocukları için Almanya'da bulunan yaklaşık 600 gençlik dairesine karşı 5 yıldır mücadele ettiklerini söyledi.

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'nun yaşanan sorunları tespit ederek, ortaya koyduğunu hatırlatan Altay, Avrupa Parlamentosu'nun da gençlik dairelerinin uygulamalarını eleştirdiğine dikkat çekti.
Kamil Altay, Almanya'da yaşayan göçmenleri bir ay sürecek çadır eylemine destek olmaya çağırdı.
Kaynak: AA