Akü Veteriner Fakültesi Öğrencilerine Pisa Üniversitesi'nde Staj İmkanı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Veteriner Fakültesi öğrencilerinin İtalya Pisa Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hastanesi'nde staj yapabilecekleri kaydedildi.

Akü Veteriner Fakültesi Öğrencilerine Pisa Üniversitesi'nde Staj İmkanı

Pisa Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Baldassare Fronte tarafından AKÜ Veteriner Fakültesi Konferans Salonu'nda “Balık Beslemede Glukanlar: Strese Dayanıklılık ve Performans Artışı” konulu bir seminer verildi.

"Erasmus Öğretim Elemanı Ders Verme Hareketliliği" kapsamında düzenlenen seminer, AKÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Bayram’ın açılış konuşmasıyla başladı.

Daha sonra söz alan ve konuşmasına Pisa Üniversitesi ile ilgili bilgiler aktararak başlayan Doç. Dr. Fronte, Pisa Üniversitesi ve AKÜ arasındaki ilişkilerin hızla ilerlemesinden memnuniyet duyduğunu söyledi.

Fronte, “Gerek bireysel, gerekse kurumsal anlamda uluslararası ve bireysel ilişkilerimizin ilerlemesi yeni adımlara doğru yürüyebilmemiz beni çok mutlu ediyor. Bu ümit verici bir durum. Çünkü Pisa ve AKÜ kurumsal olarak ilişkilerinde başlangıç aşamalarını geçmiştir. Bundan sonraki aşamalarda yeni projeler ve çalışmalarla birlikte olacağız. Biz buna her zaman istekliyiz, ki Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin de buna istekli olduğunu görebiliyoruz” dedi.

“GELECEK BUGÜNKÜ ŞARTLARA GÖRE ÇOK DAHA FARKLI OLACAK"
Avrupa Birliği (AB) projeleri kapsamında gerçekleştirilen öğrenci değişimlerinin önemine dikkat çeken Fronte, küreselleşen dünyada öğrencilerin geleceklerini hazırlaması açısından bu tip fırsatların ışık tutucu özelliğe sahip olduğunu vurguladı. Üniversiteler arasındaki öğrenci ve öğretim üyesi değişiminin önemine değinen Fronte, şöyle konuştu:
“İki üniversite arasında yapılan gerek öğrenci değişimi, gerekse öğretim üyesi değişiminin önemine sadece akademik bir faaliyet gibi bakmamak lazım. Bu, aynı zamanda kültürel de bir değişim. Bu tür kültürel faaliyetler söz konusu oldukça insanların birbirini anlaması da çok kolay olacaktır. Değişim faaliyetlerinin özellikle öğrenciler ile ilgili kısımlarına dikkat çekmek isterim ki bu faaliyetlerin geleceği planlayan ve öngören öğrenciler açısından çok daha fazla önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü küreselleşme sürecindeki bir dünyayı düşündüğümüzde gelecek, bugünkü şartlara göre çok daha farklı, çok daha küresel bir yapı kazanacak. Dolayısıyla öğrencilerin kendi geleceklerini hazırlaması ve uluslararasılaşma anlamında bir arka plan oluşturması bakımından özel önemi olduğunu düşünüyorum.”

“24 SAAT HİZMET VEREN BİR HASTANEYE SAHİBİZ”
Veteriner Fakültesi’nin kuruluşunun 1800’lü yıllara dayandığını belirten Fronte, “Fakültemiz bünyesinde 24 saat açık olan bir hastanemiz var. Öğrencilerimiz 24 saat açık olan bir yerde deneyim kazanabiliyorlar. Her yıl Polonya gibi pek çok ülkeden öğrenciler hastanemizde staj yapmak ve çalışmak için geliyorlar” diye konuştu.

AKÜ Veteriner Fakültesi öğrencileri için de bu durumun bir fırsat olabileceğini ifade eden Fronte, “AKÜ Veteriner Fakültesi öğrencilerimiz yaz döneminde gelip hastanemizde çalışabilirler. Çünkü 24 saat hizmet veren bir hastaneye sahibiz” şeklinde konuştu.

Seminer, Doç. Dr. Fronte’nin sunumunun ardından AKÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Bayram’ın kendisine günün anısına plaket takdim etmesiyle sona erdi.
Kaynak: İHA