Roman Çocuklarının Eğitim Hayatına Entegrasyonu Projesi

Roman Çocuklarının Eğitim Hayatına Entegrasyonu Projesi kapsamında, Roman vatandaşlar kişisel gelişim, demokrasi ve insan hakları eğitimi alıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü ve Roman Federasyonunca hazırlanan projenin, Türkiye'nin en büyük AB hibesi alan çalışması özelliği taşıdığı belirtildi.
Proje çalışmalarının geçen yıldan bu yana devam ettiği, Roman orkestrası oluşturulduğu, tiyatro oyunu hazırlandığı ve akademik kitap yayımlandığı kaydedilen açıklamada, projenin ülke genelinde 300 başvurudan 20 çalışma arasında yer aldığı vurgulandı.
Proje kapsamında Sivil Toplum Merkezi'nde Romanlara "kişisel gelişim, demokrasi ve insan hakları" eğitimi verildiği, bu kurslar sayesinde kişisel gelişimini tamamlayan Romanların yakınlarıyla bilgi paylaşımında bulunacağı bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kocaeli Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar, Roman sivil toplum örgütlerinin yönetici ve üyelerinin kapasitesini artırmayı amaçladıklarına dikkati çekerek, aldıkları eğitimin kendileri için çok faydalı ve yararlı olduğunu ifade etti.

Demokratik okul kültürü oluşturulması ve Roman çocuklarının eğitim hayatından uzaklaşmamasını amaçlayan proje tamamlandığında uluslararası çalıştay gerçekleştireceklerini duyuran Çokyaşar, kursiyerlere sertifika verileceğini belirtti.


Kaynak: AA