Rousseff'den Dünyadaki Çatışmalara Verilen Askeri Yanıta Kınama

Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff, dünyadaki çatışmaları askeri müdale yoluyla çözme girişimlerini eleştirdi.

Rousseff, BM Genel Kurulu Görüşmeleri'nin açılışında, askeri güç kullanımının, sadece "sivil kurbanların sayısını trajik biçimde artırmaya ve insani dramlara" hizmet ettiğini belirterek, "Her askeri müdahaleyle, barış yolunda ilerlemekten ziyade, bu çatışmaların şiddetlendiğine seyirci kalıyoruz" dedi.

Dilma Rousseff, süregelen "Filistin meselesini, Suriye halkının sistematik katliamını, Irak'ın ulusal yıkımını", Libya, İsrail ve Ukrayna'da yaşanan gelişmeleri örnek göstererek, "Güç kullanımı, çatışmaların derinde yatan nedenlerini ortadan kaldıramıyor" diye konuştu.

Brezilya Devlet Başkanı, konuşmasında IŞİD'e karşı düzenlenen hava operasyonları konusunda daha temkinli bir tutum takınarak, "Ahlaki ve uygarlığımıza ait değerlere zarar vermeyi sürdüren bu barbarca eylemlere izin veremeyiz" yorumunu yaptı.
Rousseff, Suriye'de IŞİD'e karşı yürütülen hava operasyonlarında sivil kayıplarından "Büyük üzüntü" duyduğunu da aktardı.
BM Güvenlik Konseyi'nin "Gerçek bir reforma" ihtiyaç duyduğunu da dile getiren Rousseff, hükümetinin, yolsuzlukla mücadele konusundaki adımlarını, büyük sosyal gelişmelere imza atmasını ve ekonomi politikasını da övdü.
Kaynak: AA