Kars Valisi Sarıkamış’ta İncelemelerde Bulundu

Sarıkamış Harekatı'nın 100. yıl dönümü etkinliklerininin hazırlıkları aralıksız devam ediyor.

Kars Valisi Sarıkamış’ta İncelemelerde Bulundu

Kars Valisi Günay Özdemir, Sarıkamış Şehitlerinin 100. yıl anma etkinlikleri çerçevesinde ilçede yapımı devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

Sarıkamış Şehitliği Tören Alanını, yürüyüş yolu, Kızılçubuk toplanma yeri ve diğer çalışmaları yerinde gören Özdemir, çalışmalara hakkında Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz ve ilgililerden bilgi aldı.

Oteller bölgesinde de yapılan çalışmaları inceleyen Vali Günay Özdemir, yapımı devam eden Telesiyej sistemi ve aydınlatma sisteminin kış sezonuna yetişmesi için yetkililere talimat verdi.

Sarıkamış Harekatı'nın 100. yıl anma etkinlikleri kapsamında Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kars Valiliği, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, Sarıkamış Kaymakamlığı, Sarıkamış Belediyesi ve diğer kurumlar tarafından ortak çalışma yapılıyor.

Kars Valisi Günay Özdemir’in Sarıkamış ziyaretine DSİ 24. Bölge Müdürü Nesip Özden, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Özbey, Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz, Belediye Başkanı Göksal Toksay ve kurum müdürleri de eşlik etti.
Kaynak: İHA