Alman Türk Ticaret Merkezi Yöneticileri, Kayseri'de

Alman Türk Ticaret Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Jochen Siegfried ve beraberindeki heyet, Kayseri Ticaret Odası'nı (KTO) ziyaret etti.

Ziyarette konuşan KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Türkiye ile Almanya arasında uzun yıllara dayanan bir dostluk olduğunu söyledi.

Almanya ile ticari ilişkileri artırmak için oda olarak faaliyetlerde bulunduklarını belirten Hiçyılmaz, "Almanya, Avrupa'da en fazla ticaret yaptığımız ülke. Kayseri, atılım gösteren ve her alanda önemli ivme yakalayan bir şehir. Alman konuklarımız, ticaret yapma konusunda doğru adresteler. Bu tür ziyaretleri önemsiyoruz" diye konuştu.

Heyet adına konuşan Alman Türk Ticaret Merkezi Menajeri Bilgehan Aktaş ise KTO'nun kendilerini konuk etmesinden mutluluk duyduklarını dile getirdi.
Aktaş, "İki ülke arasında neler yapılabileceği, ticaret alanında nasıl birliktelikler kurulabileceği konusunda görüş alışverişinde bulunmak için geldik. İki ülke ticaretinin gelişmesi adına bu ziyaretler önemli" dedi.

Konuşmaların ardından, Kayseri'nin tarihi, kültürel ve ekonomik yapısına ilişkin sunum izlendi. Ziyaret, Alman heyet üyeleri ile KTO meclis ve meslek komitesi üyeleri arasında yapılan ikili görüşmelerle sona erdi.
Ziyarette, KTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Celal Hasnalçacı, Alman Türk Ticaret Merkezi Yönetim Kurulu üyeleri Frank Rössler, Kai Peltzer ve Ercan Akdemir de hazır bulundu.
Kaynak: AA