Tkdk Ordu’ya 10 Milyon Tl Hibe Verdi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu(TKDK) Başkan Vekili Kerem Akgündüz, Ordu’da daha çok arıcılıkla ilgili proje başvurularının çoğunlukta olduğunu belirterek, “Ödeme yapılan projelerin yüzde 75’i arıcılık faaliyetlerine, yüzde 11 kırsal alanlarda bulunması zorunlu olan turizm tesislerine yapıldı” dedi.

Tkdk Ordu’ya 10 Milyon Tl Hibe Verdi

TKDK olarak Ordu’da kuruldukları 2009 yılından bu yana 57 adet proje kapsamında yaklaşık 20 milyon liralık yatırım yapıldığını, başvuru sahiplerine kurum olarak yaklaşık 10 milyon lira hibe ödemesi yaptıklarını kaydeden Akgündüz, “TKDK destekleriyle Fatsa ve Kabadüz ilçelerinde toplam 2 adet broiler (kanatlı eti üretim) tesisi, Fatsa ilçesinde 1 adet Et Ürünlerinin İşlenmesi Ve Pazarlanması tesisi hayata geçti” diye konuştu.

Akgündüz, bugüne kadar 43 arıcılık projesine destek verdiklerini belirterek, “43 adet arıcılık projesi ile Ordu iline toplam 2.5 milyon TL yatırım yapıldı. Bu projelerle birlikte Gürgentepe ilçesinde 32, Ünye ve Fatsa ilçelerinde 3’er, Gölköy ilçesine 2, Aybastı, Altınordu, Mesudiye ilçelerinde 1’er yatırımcıya 1 milyon 179 bin TL hibe ödemesi yapıldı” şeklinde konuştu.

Akgündüz, “Proje sayıları dikkate alındığında ödeme yapılan projelerin yüzde 75’inin arıcılık faaliyetlerine, yüzde 11’inin yine kırsal alanda bulunması zorunlu olan turizm tesislerine yapıldığı görülmektedir” açıklamasında bulundu.

Akgündüz ayrıca, IPARD projesi kapsamında Su ürünleri, kültür balıkçılığı alanında 2 milyon 830 bin TL yatırım gerçekleştirildiğini, bunun 1 milyon 391 bin TL’sinin TKDK tarafından hibe şeklinde ödendiğini de kaydetti.

Kaynak: İHA