Yargıtay Başsavcısı Erbil, Bulgaristan'da

Yargıtay Başsavcı Hasan Erbil, Bulgaristan Adalet Bakanı Hristo İvanov ve Başsavcısı Sotir Tzatzarov ile bir araya geldi.

Toplantıda Hasan Erbil, Bulgar adalet sistemin yapısı, savcılık kurumunun yeri ve rolü konusunda bilgi aldı. Başsavcı Erbil, Bulgaristan'daki adalet sisteminin, modern bir yapıya sahip olduğunu belirtti.

Türkiye'nin savcılık sisteminin tanıtımını yapan Erbil, bölge savcıların belirgin bir özerkliğe sahip olduklarını bildirdi.
Görüşme sorasında ayrıca, iki ülkelerin savcılıkları arasında deneyim mübadelesinin yapılması ve karşılıklı eğitim konusunda karar alındı.
Yargıtay Başsavcısı Hasan Erbil ve beraberindeki heyet, Bulgaristan Temyiz Savcılığını da ziyaret ederek, Adalet Bakanı Hristo İvanov tarafından da kabul edildi.
Adalet Bakanı İvanov ile yapılan görüşmede, her iki ülkenin sığınmacı akını ile ilgili yaşadığı sorunlar ve ortak sınırının muhafazası konusunda görüşler paylaşıldı.
Ziyareti 20 Eylül'e kadar sürecek Yargıtay Başsavcı Hasan Erbil, Sofya'nın 150 kilometre güneydoğusunda Bulunan Filibe şehrini de ziyaret ederek, burada Bölge Temyiz Savcılığı ve İl Savcılığı makamlarını ziyaret edecek. Başsavcı, ayrıca İçişleri Bakanı Yordan Bakalov ile bir araya gelecek.
Türk heyetinin ziyaretleri, basına kapalı gerçekleşiyor.
Kaynak: AA