Yozgat Pmyo’da Yeni Eğitim Yılı Düzenlenen Törenle Başladı

Yozgat Polis Meslek Yüksek Okulu’nda (PMYO) 2014-2015 öğretim yılı, düzenlenen törenle başladı.

Yozgat Pmyo’da Yeni Eğitim Yılı Düzenlenen Törenle Başladı

PMYO Konferans salonunda düzenlenen törene Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Belediye Başkanı Kazım Arslan, Bozok Üniversitesi Reketörü Prof. Dr. Tamer Uçar,Vali Yardımcısı Can Aksoy, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Törenin kaçılış konuşmasını yapan Yozgat PMYO Müdürü Şaban Kütükoğlu, 1997 yılında eğitime başlayan Yozgat Polis Meslek Yüksekokulu'nun bu güne kadar 4 bin 750 mezun verdiğini söyledi.

Kütükoğlu, "Okulumuzda bu yıl 142 birinci sınıf, 262 ikinci sınıf olmak üzere toplam 404 öğrenci eğitim görecektir" dedi
Daha sonra konuşan Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, her eğitim ve öğretim yılı başlangıcının ciddi bir dönüm noktası olduğunu belirterek, öğrencilerden yeni eğitim yılına iyi başlamalarını istedi. Polis adaylarının Yozgat için ayrı ve güzel bir değer olduğunu vurgulayan Yazıcı, "Cumartesi, pazar günleri sizlerin mümkünse resmi kıyafetlerinizle Yozgat caddelerinde görünmenizi istiyorum. Polis okulu öğrencisi daha disiplinli. Üniforma ile gezeceksiniz, sizlerin hata yapma şansı olamayacak" dedi.

Polislerin önleyici kolluk vazifesi ile toplumun güzelleşmesini katkı sağladığını ifade eden Yazıcı,”Toplumda bir takım yaraların büyümesine engel olacaksınız. Toplumda baş göstermeye çalışan bir takım unsurların daha büyümeden, gelişmeden yok edilmesini sağlayacaksınız. Toplumun huzurunu sağlayacaksınız. Sizler toplumun huzurunu sağladığınız ölçüde toplum ahlaklı, edepli ve yaşanılabilir bir halde olacak. Toprağı mukaddes, insanı sağlam olan Yozgat’ta milli ve manevi değerlerine sarılmaya gayret eden memleketin bu güzel yöresinde ve Türkiye'nin en orta noktasında sizler alacağınız maddi ve manevi terbiye ile inşallah Türkiye'deki polis okulları içerisinde örnek ve güzel bir noktada olacaksınız” diye konuştu.

Tören, Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Yunus Özger tarafından verilen açılış dersinin ardından sona erdi.
Kaynak: İHA